700
Een retro stoelendans bij Annebeth!
Gepubliceerd: 09-09-2022

Dat je soms in een kringloopwinkel even ergens doorheen moet kijken, dat weten we allemaal. Het is een talent wat je door de jaren heen gaat ontwikkelen, naarmate je vaker een tweedehands- of kringloopwinkel bezoekt. Een beetje schuren en nieuw likje verf doen wonderen. Maar je kunt ook nog net iets verder gaan, zeker wanneer je oog hebt voor design is dit de moeite waard. Zo spotte lezeres Annebeth op een verrassende plek in België onlangs een stoel met wel een heel bijzonder design.

Design voor een prikkie

‘Ik ben altijd al dol geweest op de art-deco stijl. Toen ik onlangs weer eens heerlijk door een kringloopwinkel liep te struinen, kon ik ook bijna mijn ogen niet geloven dat daar een Leolux Pallone stoel stond. Wellicht niet bij iedereen bekend, maar een rondje Googelen levert ongetwijfeld herkenning op.’ Dat deze stoel helemaal binnen de retrostijl van vandaag de dag past, dat hoeven we Annebeth niet uit te leggen. Maar dat hij ook nog eens comfortabel was, dat wist ze nog niet totdat ze op de stoel ging zitten.

Nieuw jasje

Dat hij even een nieuw stofje nodig had, dat zag Annebeth wel meteen. Toen zij haar trouwe Turkse kleermaker vroeg, bleek hij dit snel te kunnen verzorgen. Op de markt een prachtige stof uitgezocht die matcht met de rest van haar meubels. En dit alles tegen een fractie van de nieuwprijs! Een heuse designstoel inclusief nieuwe én bijpassende bekleding.

Nieuwe hobby

Dat lang niet iedereen het talent bezit om pareltjes te spotten die daadwerkelijk geld waard zijn, zette Annebeth aan het denken. Sindsdien loopt zij niet meer door kringloopwinkels en over rommelmarktjes om leuke spullen voor haar eigen huis te kopen. Ze loopt ook met een meer commerciële blik rond; ‘Een oude rietveld stoel?’ Annebeth neemt ‘m mee en knapt hem op om hem vervolgens via Marktplaats door te verkopen. Een leuke hobby die een serieus zakcentje oplevert.

Geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken maar wel design items in je interieur? Gelukkig zijn er ook tegen prima prijzen de leukste fauteuils beschikbaar. Kijk snel lekker online rond bij Fonq, waar ze ook zeker mooie retro stoelen hebben!

Annebeth, dank voor het delen van jouw tip en veel success met deze leuke zoektocht naar design.

Heb jij ook een pareltje in je interieur? Wacht dan niet langer en deel hem met ons. Taggen op social media mag ook. Wie weet lees jij binnenkort jóuw verhaal terug op Wonenonline!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide