1807
industriële eetkamer
Gepubliceerd: 09-03-2021

De industriële woonstijl is al jaren razend populair. Tegenwoordig heeft bijna elk interieur wel een vleugje industrieel. Deze interieurtrend staat bekend als stoer, warm en gezellig. Elke ruimte in huis kan ingericht worden in deze stijl. In dit artikel geven we 5 tips om de eetkamer industrieel in te richten!

1. Ruwe materialen

Een belangrijk onderdeel van de industriële woonstijl is het gebruik van natuurlijke, ruwe materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout en staal met een rauwe uitstraling. Ook is een bakstenen muur als eyecatcher natuurlijk ontzettend gaaf. Evenals een visgraat vloer dat perfect past bij industrieel wonen.

2. Natuurlijke kleurtinten

Voor een industriële inrichting wordt er vaak gekozen voor lichte natuurlijke kleurtinten, zoals wit en grijs. Ook kan je kiezen voor een accentmuur in groen, antraciet of donkerblauw. Bij het inrichten van de eettafel staat het mooi om de eettafel tegen de accentmuur te zetten.

inspiratiebrochures1.png

3. Eettafel met industrieel uiterlijk

Een industriële eettafel vormt de basis van een eetkamer in deze stoere, warme woonstijl. Vaak wordt er gekozen voor een eettafel met houten blad en een onderstel van staal. De tafel ziet er vaak geleefd uit en kan tegen een stootje. Je hebt de keuze uit een strakke industriële eettafel met houtlook of een boomstamtafel.

4. Industriële stoelen

Naast een robuuste eettafel mogen stoere eetkamerstoelen natuurlijk niet ontbreken in je eetkamer. Op Industrieelinhuis.nl vind je een ruim aanbod stoelen met een industrieel uiterlijk. Naast het uiterlijk is het van belang dat de stoelen comfortabel zitten.

5. Industriële lampen

Een belangrijk onderdeel van een industriële inrichting is de verlichting. Een van de kenmerken van deze woonstijl zijn de stoere lampen met het uiterlijk alsof ze rechtstreeks uit de fabriek komen. Een lamp met een industriële look is altijd een goede keuze, maar ook een sierlijke kroonluchter kan een eyecatcher zijn.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide