2289
De woontrends van 2023 nader bekeken
Gepubliceerd: 14-07-2022

Wij hebben een kijkje genomen bij dé woontrends 2023. En wij worden hier héél blij van. Het kleurenpalet en de trends zijn zeer divers, fris en vernieuwend. We kunnen de retro kant op, maar ook de Scandinavische trend zet gewoon door. Een heel nieuw interieur is dus ook niet nodig, een update natuurlijk wel! Welke vier hoofdlijnen wij in de woontrends 2023 hebben ontdekt? Vind ze hier op een rijtje!

Woontrends 2023: Earthgency

De weg naar bewustwording en duurzaamheid was in 2022 al ingeslagen, maar bij de woontrends 2023 komt dit nog explicieter aan bod. Er is zelfs een gehele trend aan gewijd onder de noemer Woontrends 2023: Earthgency. Binnen deze beweging gaan we terug naar de basis. We gebruiken aardetinten en natuurlijke materialen zoals duurzaam hout, natuursteen en organische stoffen. Ook nieuwe technieken worden geïntroduceerd, dit alles om de natuur te ontzien en zo min mogelijk te belasten.

Woontrends 2023: Sustainable Hedonism

Een andere woontrend in 2023 is een trend die doorgaat op de cleane en Scandinavische look. Lichte grijstinten gecombineerd met zacht pastel zorgen voor een overzichtelijk maar stijlvol geheel. Ook hier wordt het duurzaamheidsaspect in meegenomen, gecombineerd met kleuroverlopen. Keramiek en suède geven deze look een luxe uitstraling zonder te overheersen. De combinatie van bewustwording en luxe gaan binnen de woontrends 2023: Sustainable Hedonism perfect samen.

Woontrends 2023: Mind the gap

We leven in een turbulente tijd in een maatschappij waar veel verdeeldheid heerst. Een beweging die ook terug te vertalen is naar de woontrends 2023 Mind the gap, dit is daar de uiting van. Met een nostalgische gedachte zien wij de trends van toen weer terugkeren. Dit zorgt voor een retro en vintage gloed, maar mét het comfort van 2023. Binnen de woontrend 2023: Mind the gap zien we vertrouwde kleuren zoals warm, rood, en groen gecombineerd worden met bekende producten zoals zijde en velours. Ronde vormen en rotan passen eveneens binnen deze woontrend.

Woontrends 2023: Metamorph Reality

Technologie heeft de afgelopen jaren een steeds grotere rol in ons leven ingenomen, een aspect wat we terugzien binnen de woontrends 2023: Metamorph Reality. Het gebruik van contrasterende vlakken om diepte te creëren wordt gebruikt om een nieuwe dynamiek in huis te halen. De nieuwe virtual reality wordt zichtbaar binnenskamers. Zwart en wit aangevuld met pasteltinten zorgen ook voor diepte in het interieur. Hierbij worden nieuwe en experimentele technieken niet geschuwd, met deze woontrend van 2023 kijken we nog verder vooruit in de toekomst.

Bonustip: Groenbranche woontrends 2023

Zoals we al bij diverse woontrends 2023 spotten, wordt het groene en duurzame karakter binnen de woontrends nog meer een ding dan dat het al was. Daarom is een kopje speciaal voor de groenbranche woontrends 2023 ook meer dan logisch. Binnen deze beweging proberen we de balans terug te vinden in een complexe samenleving. Volop ruimte voor groen en productie uit eigen land, gecombineerd met nieuwe en innovatieve concepten. Ook ons groene hart gaat sneller kloppen van deze woontrends 2023!

Meer woontrends 2023: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide