1798
Woontrends 2023: Metamorph Reality

De wereld ontwikkelt zich verder en wij ontwikkelen gezellig mee. Dit zien wij ook terug binnen de woontrends 2023: Metamorph Reality. Door zaken als verstedelijking en thuiswerken zien we hoe zaken steeds meer in elkaar schuiven, dit vertaalt zich naar binnen in onze interieurs.

Internet wordt steeds meer een 3D-beleving waardoor een tweede realiteit lijkt te ontstaan. Deze metaverse van een multi dimensionaal leven is de basis van de woontrend Metamorph Reality.

Is het echt? Is het online?

Waar echt en namaak elkaar steeds meer lijken te raken, creëren we de mogelijkheid om diverse dimensies in elkaar over te laten vloeien. Het gebruik van avatars bij het online kopen van kleding zien wij ook op het gebied van interieur terug. Woonkamers kunnen virtueel worden ingericht, in woonwinkels worden 3D reality-brillen gebruikt.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Hoe zich dit concreet naar onze woonkamers en huizen vertaalt? Volgens INretail in de vorm van wand- en vloerdecoratie waarbij veelvuldig verschillende vlakken worden gebruikt. Daarnaast hebben ruimtes meerdere functies zoals werken, wonen en sporten in één en dezelfde omgeving. Iets wat we ook binnen eerdere woontrends al zagen ontstaan, maar wat binnen de woontrend van 2023: Metamorph Reality nu toch echt lijkt te bestendigen.

Contrast geeft dimensie binnen Woontrends 2023: Metamorph Reality

Het kleurgebruik passen we hierop aan door contrasten te gebruiken; Licht en donker wisselen we af, net als warm en koud en helder en vergrijsd. Ook in de gebruikte vormen gebruiken we deze tegenstelling, rechthoeken combineren we met cirkels en andersom.

Qua materialen gaan we voor glad en onuitgesproken. Hout wordt strak gelakt maar ook weer gecombineerd met ruwe varianten, alles om de extra dimensie tot uiting te brengen. Qua dessins laten we zaken vooral in grote vlakken overlappen, inclusief het wederom gebruiken van diverse vormen. Dit alles binnen de woontrends van 2023: Metamorph Reality.

We kunnen dus wel stellen dat we veel woontrends in 2023 terugzien komen, maar dat we met de woontrend 2023: Metamorph Reality wel een nieuwe weg lijken in te slaan. We gebruik transparant en gesloten naast elkaar, maar ook donker en licht en diverse materialen. Een eclectisch beeld van een wereld die steeds dualer wordt. Om tot een mooi geheel te komen wordt hierbij niet geschuwd om de virtuele omgeving in te zetten om tot een reallife compleet plaatje te komen.

Meer woontrends 2023


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide