2048
Woontrends 2023: Mind The Gap
Gepubliceerd: 12-07-2022 Laatste update: 13-07-2022

Ook in 2023 kun je je huis weer erg mooi inrichten! Eén van de woontrends waar wij ons ontzettend op verheugen is de woontrends 2023: Mind The Gap. Doet dit nog niet meteen bij jou een belletje rinkelen? Dat snappen we, en dat hadden wij zelf ook. Maar toen wij iets verder inzoomden op woontrend: Mind The Gap, uitgelegd door INretail, toen begrepen wij maar al te goed waarom dit een hit gaat worden. Wij zijn in ieder geval nu al fan van Mind The Gap!

Een aanrader van Woontrends 2023: Mind The Gap

Vandaag de dag lijkt de wereld steeds complexer te worden, waar we in het begin van de coronacrisis nog zeer eensgezind waren, is dit tegenwoordig wel anders. Mensen houden nu eenmaal niet van grote en drastische veranderingen. Dit was tijdelijk wel het geval en mensen voelen zich hierdoor tekort gedaan. Hierdoor ontstond wantrouwen richting de overheid.

Ook deze beweging vertaalt zich door in de woontrends van 2023. De woontrend 2023: Mind The Gap is hier het resultaat van. Het is het antwoord op sociale ongelijkheid en afkering van overheidsbeleid. Dit uit zich in het gebruiken van traditie, in het interieur zie je dit aan de hand van traditionele producten.

inspiratiebrochures1.png

Terug naar toen

Je omringen met producten en materialen die je vertrouwd en kent, in de woontrends 2023: Mind The Gap zien we dit samenkomen. Een gevoel van nostalgie waarmee we teruggaan naar de luxe van de jaren ’20 en midcentury van de vorige eeuw. Strak en sober maar toch elegant met een kleurenpalet van donkerrood, smaragdgroen en kobaltblauw. Ook ruitjes en strepen in diagonale richting zien we volop terug. Door de eenvoud straalt het juist een zekere vorm van luxe uit, dit alles in elegante vormen en geïnspireerd op bekende klassiekers.

Krachtig en kwaliteit

De kleuren stralen kracht en durf uit; Van blauw, groen tot rood. Maar om het naar de trends van vandaag de dag te trekken wordt dit gecombineerd met meer pasteltinten zoals roze en fris mintgroen. En dit alles gecombineerd met een gouden randje. Fluweel en zijde zien we al een tijdje gebruikt worden, en dat past ook helemaal binnen de woontrends 2023: Mind The Gap. Net als het gebruik van klassieke houtsoorten zoals walnoot. Echt leer en bont lijken nu toch echt serieus op zijn retour. Dit vervangen we door perfect gemaakt alternatieven.

Zoals we eerder al zeiden zien we de maatschappij meer en meer vertaald naar de trends van vandaag. De woontrends 2023: Mind The Gap is hier het perfecte voorbeeld van!

Meer woontrends 2023: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide