6961
Woontrends 2023
Gepubliceerd: 13-07-2022 Laatste update: 30-07-2023

Wij hebben voor jou op een rijtje gezet welke woonstijlen en woontrends 2023 er centraal staan. Uiteraard met de nodige tips en inspiratie, zo hoef jij niet zelf te bedenken hoe je helemaal hip en anno 2023 je interieur moet inrichten. We helpen je hier graag bij!

We gaan weer naar buiten

Na een periode waar we -letterlijk- veel binnen hebben gezeten verlangen we meer dan ooit naar de frisheid van buiten en nieuwe energie. Dit zien wij overkoepelend terug in de diverse woontrends van 2023. We gebruiken massaal groen in ons interieur in de vorm van planten en bloemen, iets wat ons letterlijk energie geeft. Dit vormt dan ook een centraal punt in ons interieur. We halen buiten naar binnen én andersom. En bij dit alles houden we het beginsel van duurzaamheid goed in de gaten. Iets wat van de uitzondering de norm is geworden, een beweging die we dan ook bij iedere trend terugzien. 

Vijf op een rij

We kunnen in de woontrends van 2023 grofweg vijf verschillende bewegingen ontdekken. Een welbekende die al even meegaat, is de Scandinavische woonstijl. Ook deze blijft gewoon binnen de woontrends van 2023 passen. Uiteraard aangepast naar vandaag de dag, dus nog meer aandacht voor minimalisme gecombineerd met lichte kleuren en natuurlijke producten.

inspiratiebrochures1.png

Aanhakend op de Scandinavische stijl zien we minimalistisch modern ook als een woontrend in 2023 die doorzet. Hierbij ligt de nadruk op weinig, máár goede kwaliteit producten. Uiteraard bewust gekozen en zonder poespas, zoals de bekende paddenstoellamp.

De behoefte aan buiten zien we ook terug in de trend Maritiem. Hier zullen alle tinten blauw de boventoon voeren, gecombineerd met wit en dessins als strepen. Ideaal om het heerlijke ‘strandhuis gevoel’ te creëren.

Terug naar toen met de woontrends 2023

Een stijl die wij eveneens omarmen, maar anders is dan andere is de woontrend in 2023 van art deco. Eveneens hoge kwaliteit producten en rijke kleuren zoals dieppaars en koninklijk blauw dit gecombineerd met geometrische vormen. Een voorbeeld wat hierbinnen past is de rabbit chair.

Daarnaast zijn weelderige printjes, spiegelende oppervlakken en goud,- en zilveraccenten kenmerkend voor deze stijl. De gouden kranen kunnen dus nog even blijven hangen binnen de woontrends van 2023.

Last but not least de bohemian stijl, een woontrend die we ook al eerder hebben gespot maar nu next level gaat. Denk aan Ibiza in de jaren ’80, plaids met patchwork motieven en veel groen. Onbewerkt hout past ook binnen deze trend, evenals kleuren zoals warm oranje en oker geel.

Kortom, de woontrends 2023 beloven weer veel goeds. We hoeven ons geen zorgen te maken dat 2023 een saai jaar is, in ieder geval niet op het gebied van de woontrends!

Meer woontrends 2023: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide