10929
Keukentrends 2023
Gepubliceerd: 14-07-2022 Laatste update: 30-07-2023

De keuken opleuken, wat is er fijner om te doen dan dat? Wij als echte woonfanaten kunnen bijna niets bedenken! Wij zitten daarom op het puntje van onze stoel wanneer de nieuwste keukentrends van 2023 bekend worden gemaakt. Dit is elk jaar weer een feestje als ze verschijnen. Wat de highlights van 2023 zijn? Wij geven je een inkijkje in de keukentrends van 2023.

Wat zijn de keukentrends 2023?

Wanneer wij kijken naar de keukentrends van 2023, dan zien wij dat we eigenlijk doorgaan op de weg die we de afgelopen jaren zijn ingeslagen. De felle kleuren hebben we nu definitief ingeruild voor de meer natuurlijke tinten zoals beige, mosgroen en pastel.

Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van natuurlijke producten zoals marmer en hout. Die laatste in alle soorten en maten, van strak gelakt tot robuust en grof hout. Ook het groene aspect zien wij in veel keukens terug, zowel groengekleurde opties qua keukenapparaten als letterlijk groen met daadwerkelijk ruimte voor bloemen en planten. En alles natuurlijk gemaakt van duurzame materialen.

Het zit hem in de details

Waar we de basis qua keukentrends rustig houden, gaan we los wat betreft de accessoires. De gouden keukenkranen zijn een blijvertje en sterker nog; Die worden binnen de keukentrends van 2023 alleen maar populairder.

Een trend die ook nog altijd populair is, is die van het contrast. De zwarte keuken kan prima blijven, al dan niet gecombineerd met lichte accessoires. Daarom is de strategische inzet van keukentextiel ook binnen de keukentrends van 2023 een aanrader. Hierbij is het gebruik van verantwoord linnen en katoen niet meer een uitzondering maar de regel aan het worden.

Duurzame keukentrends

Als het gaat om het inrichten van je keuken, is het tegenwoordig niet alleen belangrijk om te streven naar stijl en functionaliteit, maar ook naar duurzaamheid. Gelukkig zijn er tal van trendy opties beschikbaar die je kunnen helpen om een groenere en milieuvriendelijkere keuken te creëren, zonder in te leveren op esthetiek.

Een van de populairste duurzame keukentrends is het gebruik van gerecyclede materialen. Denk aan prachtige aanrechtbladen gemaakt van gerecycled glas of houten vloeren afkomstig van oude schuren. Niet alleen geven deze materialen je keuken een uniek karakter, maar ze verminderen ook de behoefte aan nieuwe grondstoffen en verminderen de afvalstroom.

Daarnaast wint de minimalistische benadering aan populariteit. Door te kiezen voor strakke lijnen, eenvoudige kleuren en een opgeruimde indeling, creëer je niet alleen een rustige sfeer, maar ook een duurzame leefomgeving. Minimalisme moedigt aan om alleen te kopen wat je echt nodig hebt, wat verspilling en overconsumptie tegengaat.

Een andere duurzame trend is het gebruik van energiezuinige apparaten. Denk aan koelkasten, ovens en vaatwassers met een laag energieverbruik. Deze moderne apparaten besparen niet alleen energie, maar verlagen ook je elektriciteitsrekening. Daarnaast kunnen waterbesparende kranen en douchekoppen je helpen om water te besparen zonder in te boeten aan comfort.

Rond het af

De retrotrend zien wij binnen de woontrends van 2023 al veel ontstaan en ook bij de keukentrends van 2023 komt hij terug. Dit zien wij terug in de vormen, de hoekige keukenbladen maken steeds vaker plaats voor ronde en ovale randen en hoeken. Iets wat bij bijvoorbeeld een kookeiland een gezellige en zachte sfeer geeft.

Kortom, de keukentrends van 2023 beloven veel goeds zonder dat er rigoureuze ommezwaaien nodig zijn. De felgekleurde keukenkastjes zijn echter wel voorgoed verdwenen, al mag een goede glimmende kraan dan weer niet ontbreken. De keukentrends van 2023, wij vinden ze leuk!

Meer woontrends 2023


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide