8829
Keukentrends 2023

De keuken opleuken, wat is er fijner om te doen dan dat? Wij als echte woonfanaten kunnen bijna niets bedenken! Wij zitten daarom op het puntje van onze stoel wanneer de nieuwste keukentrends van 2023 bekend worden gemaakt. Dit is elk jaar weer een feestje als ze verschijnen. Wat de highlights van 2023 zijn? Wij geven je een inkijkje in de keukentrends van 2023.

Globaal de keukentrends 2023

Wanneer wij kijken naar de keukentrends van 2023, dan zien wij dat we eigenlijk doorgaan op de weg die we de afgelopen jaren zijn ingeslagen. De felle kleuren hebben we nu definitief ingeruild voor de meer natuurlijke tinten zoals beige, mosgroen en pastel.

Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van natuurlijke producten zoals marmer en hout. Die laatste in alle soorten en maten, van strak gelakt tot robuust en grof hout. Ook het groene aspect zien wij in veel keukens terug, zowel groengekleurde opties qua keukenapparaten als letterlijk groen met daadwerkelijk ruimte voor bloemen en planten. En alles natuurlijk gemaakt van duurzame materialen.

hendersmagazinebanner.png

Het zit hem in de details

Waar we de basis qua keukentrends van 2023 rustig houden, gaan we los wat betreft de accessoires. De gouden keukenkranen zijn een blijvertje en sterker nog; Die worden binnen de keukentrends van 2023 alleen maar populairder.

Een trend die ook nog altijd populair is, is die van het contrast. De zwarte keuken kan prima blijven, al dan niet gecombineerd met lichte accessoires. Daarom is de strategische inzet van keukentextiel ook binnen de keukentrends van 2023 een aanrader. Hierbij is het gebruik van verantwoord linnen en katoen niet meer een uitzondering maar de regel aan het worden.

Rond het af

De retrotrend zien wij binnen de woontrends van 2023 al veel ontstaan en ook bij de keukentrends van 2023 komt hij terug. Dit zien wij terug in de vormen, de hoekige keukenbladen maken steeds vaker plaats voor ronde en ovale randen en hoeken. Iets wat bij bijvoorbeeld een kookeiland een gezellige en zachte sfeer geeft.

Kortom, de keukentrends van 2023 beloven veel goeds zonder dat er rigoureuze ommezwaaien nodig zijn. De felgekleurde keukenkastjes zijn echter wel voorgoed verdwenen, al mag een goede glimmende kraan dan weer niet ontbreken. De keukentrends van 2023, wij vinden ze leuk!

Meer woontrends 2023

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners