2704
Woontrends 2023: Earthgency
Gepubliceerd: 07-07-2022 Laatste update: 02-01-2023

Zoals jullie van ons gewend zijn kunnen wij niet wachten om met jullie de nieuwste woontrends van 2023 te delen. Samen met INretailhebben we er al een aantal gespot, waaronder Woontrends 2023: Earthgengy! Wellicht gaat er niet meteen een belletje rinkelen, maar wij leggen je precies uit wat het is en hoe jij het in je interieur gaat gebruiken.

Woontrends 2023: Earthgency uitgelegd

Wellicht zegt de term je op het eerste gezicht nog niet zoveel, maar wie beter kijkt ziet dat het een combinatie is van earth and urgency. Dit kan natuurlijk maar één ding betekenen, dit is een trend in het kader van duurzaamheid en klimaat. Earthgency staat dan ook voor de urgentie richting klimaat en het behoud van de natuur. Zaken als overbevolking, ongelijke financiële middelen tussen landen en klimaatcrisis geven ons soms een gevoel van schuld en wanhoop. Hier is Earthgency van de woontrends 2023 een reactie op. Het wisselt het gevoel van wanhoop juist in voor daadkracht. Met deze trend kom je juist in actie en zoek je naar de alternatieven voor de veruilende zaken van vandaag de dag.

Welke producten gebruik je bij de 2023 woontrendEarthgency?

Bij deze trend kun je denken aan het gebruik van circulaire producten zoals nieuwe bouwmaterialen die duurzaam en verantwoord zijn geproduceerd, zoals houtsoorten die niet uit tropische oerwouden komen en voorzien zijn van een keurmerk. Maar ook de manier van online betalen van je interieuraankopen is een duurzame keuze, zo heeft onlangs het betalingsbedrijf Klarna (wat je op veel interieurwebshops kan selecteren als betalingsmethode) ervoor gezorgd dat van alle aankopen de CO2-afdruk real time wordt gemonitord. Zo krijg jij inzicht in de voetafdruk die je achterlaat.

inspiratiebrochures1.png

Terug naar de natuur

Bij de Earthgency woondtrend 2023 zien we uiteraard veel natuurlijke en robuuste materialen terug zoals steen, hout en rots. Ook het gebruik van aardetinten is iets wat helemaal binnen deze beweging past, natuurlijk wel kleurgegeven door verantwoorde verf zonder vervuilende componenten. Het hoeft dus allemaal niet strak omlijnd en perfect. Het mag juist natuurlijk, krachtig en grillig; Zoals de natuur het ooit bedoeld heeft.

Kortom, binnen de woontrends van 2023 gaan we met Earthgency terug naar de basis en de natuur mét gebruik van nieuwe technieken. Voor stoffen worden algen gebruikt en textielverf is ook weer terug van weggeweest. Alles om het milieu niet te zwaar te belasten maar er wel stijlvol bij te zitten!

Meer woontrends 2023: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide