2186
Groenbranche woontrends 2023

We blijven vooruitkijken, naar ontwikkelingen, trends en de sierteeltsector. Aan de hand daarvan presenteren we hierbij de Groenbranche Trends voor 2023. Vier stijltrends die relevant zijn voor de sector en waarin bloemen, kamer- en buitenplanten centraal staan.

Alle vier anders, maar met een vinger aan de pols van de tijdgeest. De Groenbranche Trends 2023 ontwikkelden we samen met Tuinbranche Nederland, iBulb, INretail en Bureau Nijman + Van Haaster.

Trends gebaseerd op de tijdgeest

Onze samenleving is uit balans. Er is minder vertrouwen in de politiek en we hebben kopzorgen. Over oorlog, de klimaattransitie, woningnood, de grondstoffencrisis, gezondheidszorg, de transitie in arbeid en in het onderwijs. Media en Big Tech hebben steeds meer invloed en macht. Ondertussen zorgen polarisatie en vervreemding ervoor dat mensen zich willen terugtrekken, in ‘echte’ en digitale miniwerelden. Hoe zorgt de politiek voor nieuw beleid in deze sterk verdeelde samenleving? En hoe weet je dat deze nieuwe plannen in goede aarde vallen? Daar draait de huidige tijdgeest om: Groenbranche trends 2023 - TIJDGEEST. We vertaalden deze naar vier stijltrends voor 2023.

De vier stijltrends voor 2023