3458
Woontrends 2023: Sustainable Hedonism
Gepubliceerd: 12-07-2022 Laatste update: 28-02-2023

Waar we in 2022 geen genoeg kregen van ‘groen doen’ doen we daar in 2023 nog een schepje bovenop. In de woontrends 2023: Sustainable Hedonism zien we dit helemaal terug. Met deze woontrend zien we een combinatie ontstaan tussen de minimalistische Scandinavische vibe die we eerder zagen, gecombineerd met de duurzame gedachtes uit de groene beweging. Hoe zich dit alles vertaalt in 2023 naar jouw interieur? Wij zetten alles op een rijtje om je huis om te toveren in de vorm van de woontrends 2023: Sustainbable Hedonism.

Bewustwording gaat door in woontrends 2023: Sustainable Hedonism

Naast ons eigen gedrag en onze gewoontes aanpassen naar een meer duurzame variant, gaan we in 2023 hiermee door in de vorm van het stimuleren van goede gewoontes van anderen. Hoe dit eruit ziet? We verkiezen duurzame bedrijven met eerlijke producten en goede gewoonten boven de meer vervuilende varianten. Dit vertaalt zich terug in de woontrends 2023: Sustainable Hedonism.

woontrends-2023-sustainable-hedonism-04.jpg

WIN-VLOERKLEED.png

Dit komt tot uiting door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. De bruintinten hebben hierbij de overhand, in combinatie met vergrijsde pasteltinten. De kleurkaart bestaat hierbij volgens INretail uit vier zachte maar vergrijsde pasteltinten. Dit alles gebruikt bij kleuroverlopen en op transparante materialen. Alles met een focus op persoonlijke balans en rituelen.

Genieten van de basis

Met de woontrends 2023: Sustainable Hedonism gaan we genieten van natuurlijke luxe op een rustgevende manier. Opgeruimd en helder, maar wel op een duurzame manier waardoor we kunnen genieten zonder schuldgevoel. Wellness in zijn eenvoud, zonder overbodige ruis. We combineren hierbij strakke vormen met elegantie door overwegend afgeronde einden. Dit om het circulaire aspect ook nog eens te laten terugkomen. Ook worden er dessins gebruikt, dit zijn zowel natuurlijke als grafische prints en hebben dégradé- of overloopeffecten. Ondanks het gebruik van diverse kleuren, blijven de dessins wel rustig.

Doe natuurlijk

Qua materiaalkeuze gaan we -hoe verrassend- binnen de woontrends 2023: Sustainable Hedonism ook voor natuurlijke en duurzame materialen. Toch zijn dit wel materialen met een luxe en kwalitatief hoogwaardige uitstraling, ze zijn nooit grof of onbewerkt. Denk aan glad hout, linnen, kurk, afgewerkt keramiek en suède. Maar ook de meer nieuwe en innovatieve materialen worden binnen deze woontrend van 2023 gebruikt.

Kortom, we gaan door met bewust leven en duurzaamheid. Maar wel gecombineerd met een gevoel van elegantie en luxe, dit komt allemaal samen in de woontrend 2023: Sustainable Hedonism.

Meer woontrends 2023: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide