7558
Badkamertrends 2023

De badkamer wordt steeds belangrijker in huis. Vroeger was het vooral een praktische ruimte waar je jezelf af en toe even waste, maar tegenwoordig is het dé hotspot in huis om jezelf even helemaal terug te trekken. Ook binnen de badkamertrends van 2023 zien wij dit aspect terugkomen, sterker nog; Het wordt alleen maar meer. Een badkamertrend in 2023 die wij gráág omarmen. Kortom, ook in 2023 wordt er volop van me-time genoten in de badkamer.

De badkamertrends 2023 in het kort

In tijden van bewustwording en groen doen, kan de badkamer natuurlijk niet achterblijven. Ook hier vindt verduurzaming plaats, van slimme wastafelkranen tot een duurzame douchecabine. Voor elk sanitair is een duurzame variant te vinden. Ook het gebruik van (letterlijk) groen in de badkamer zien wij veel terug, de planten mogen blijven en er mag zelfs nog een extra plantje bij worden geplaatst.

Qua kleuren zien we vooral de natuurlijke en taupe kleuren terug. Er worden volop natuurlijke producten gebruikt zoals hout en natuursteen. Dat laatste niet in kleine tegeltjes, maar juist in zeer grote en robuuste varianten. Sowieso staat eenvoud centraal binnen de badkamertrends van 2023. Zo zijn er wc’s zonder daadwerkelijk een wc-bril en worden wastafels uit één stuk gemaakt. Ook uit praktisch oogpunt een badkamertrend die wij graag omarmen, scheelt met schoonmaken!

badkamertrends-2024-bannerip.png

Mee met de rest

De badkamer wordt binnen de badkamertrends van 2023 echt onderdeel van het huis. De kleuren, materialen en accessoires worden gewoon doorgetrokken in dezelfde lijn. Dat is binnen de badkamertrends van 2023 duidelijk te zien in de donkere stalen frames en de donkere kozijnen bij bijvoorbeeld de douchecabine.

Ook zijn deze accenten terug te zien bij het gebruik van de kranen. Naast dat deze kranen zwart en robuust kunnen zijn, kunnen ze juist ook glimmend en goud zijn. Waar zagen wij dat eerder? Juist, bij de keukentrends 2023. Ook worden badkamermeubels tegenwoordig gemaakt van marmer of een natuursteen die dezelfde look heeft, eveneens een trend die we binnen andere woontrends terugzien.

Kortom, we gaan in 2023 wellicht nog meer tijd doorbrengen in de badkamer. Het wordt een groene oase van rust waar duurzaamheid de norm is. Met natuurlijke materialen en tinten en overzichtelijk vormgegeven meubels zijn de badkamertrends 2023 zeer welkom bij ons!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners