6346
Slaapkamertrends 2023
Gepubliceerd: 14-07-2022 Laatste update: 30-07-2023

Dat een slaapkamer niet stijlvol hoeft te zijn omdat je er toch ‘je ogen dicht hebt’? Wat een onzin! Wij verheugen ons juist altijd al in een vroeg stadium op de slaapkamertrends van 2023. Een fijne slaapkamer zorgt er immers voor dat je net iets lekkerder naar bed gaat ’s avonds en dat het ook nét iets makkelijker is om ’s ochtends weer op te staan.

Maar wat de slaapkamertrends van 2023 zijn? Wij hebben hier een uitgebreide uitleg van al het leuks!

De slaapkamertrends van 2023

Alle woonstijlen die populair lijken te worden in 2023 vertalen zich door naar de slaapkamertrends van 2023. Zo leent de slaapkamer zich perfect voor de bohemian trend. Denk hierbij aan het gebruik van warme plaids van velours in donkerrood en warm oranje. Dit gecombineerd met volop bloemen en planten voor de nodige zuurstof in de ruimte.

inspiratiebrochures1.png

Maar ben je meer van de cleane look? Dan kunnen die bloemen en planten toch gewoon blijven. De Scandinavische stijl zien wij ook terug in de slaapkamertrends van 2023. Minimalistisch gecombineerd met natuurlijke materialen zoals eikenhout en beddengoed van fris wit linnen, en in de winter een schapenvacht. Kortom, de slaapkamertrends van 2023 zijn in lijn met de rest van ons huis.

Combineren mag

De slaapkamer wordt een steeds belangrijkere plek in huis, we zien in de slaapkamertrends van 2023 dan ook veel terugkomen dat een slaapkamer voor meerdere doeleinden wordt gebruikt. Het plaatsen van een lekkere bank of een hocker in de slaapkamer is helemaal volgens de slaapkamertrends van 2023.

Bedden worden ook steeds comfortabeler, denk aan bedden met heerlijke moederborden van warme stoffen en veel verschillende kussens op bed. Ook het plaatsen van een losstaand bad of een inloopdouche in de slaapkamer zien wij terug in de slaapkamertrends van 2023. De slaapkamer wordt een oase van rust.

Kleur bekennen

Naast de bohemian stijl zien wij vooral de natuurlijke tinten gebruikt worden in de slaapkamertrends van 2023. Deze rustige tinten geven lucht en ruimte na een drukke dag. Denk hierbij aan duurzaam geproduceerde houtsoorten gecombineerd met taupe kleuren, licht antraciet en allerlei pastelkleuren. Op de vloer zien wij binnen de slaapkamertrends van 2023 steeds vaker het vertrouwde tapijt terugkomen. Alles om het comfort van de slaapkamer optimaal te maken.

Kortom, binnen de slaapkamertrends van 2023 wordt comfort gecombineerd met stijl. Alles binnen de natuurlijke tinten én materialen, maar bovenal; De slaapkamer wordt steeds belangrijker, iets wat binnen de slaapkamertrends van 2023 maar weer eens heel duidelijk wordt.

Meer woontrends 2023


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide