10210
Dé woontrends van 2022
Gepubliceerd: 31-08-2021 Laatste update: 08-05-2022

Elk jaar heeft weer zijn eigen woontrends, zo ook 2022! Duurzaamheid, kwaliteit en eenvoud zijn de sleutelwoorden voor dit jaar. Ook staan strakke vormen, buiten naar binnen halen, en pastel- en natuurtinten hoog in het vaandel. Daarnaast is thuiswerken voor velen ook een blijvertje, hier moet binnenhuis rekening mee gehouden worden. Van de tuin tot het thuiskantoor; zo richten wij in 2022 ons huis in.

Van buiten naar binnen en andersom

Bij de tuintrends van 2022 zien we een aantal aspecten terugkomen die we eigenlijk óveral in het huis en de tuin terugzien. Namelijk het belang van duurzaamheid en het milieu. Dit wordt ook in de tuin verwerkt door het gebruik van natuurlijke materialen en veel groen. Duurzaam geproduceerd hout, Fairtrade planten en milieuvriendelijk plastic. Dat worden de eyecatchers.

Naast duurzaamheid is je huis als een multifunctioneel thuis gebruiken is ook een overkoepelende trend. Zelfs buitenkantoren of tuinhuis omtoveren tot sportplek zien we veel terug. Het gebruik van heaters onder de overkapping en een uitgebreide buitenkeuken zorgen voor een verlenging van het buitenseizoen én een vergroting van je ‘binnenhuis’. De trends voor tuinmeubelen in 2022 haken hier perfect op aan. Steeds vaker zijn meubels voor buiten niet meer te onderscheiden van die voor buiten. Veel trends en ontwikkelingen op dit gebied dus, leuk!

inspiratiebrochures1.png

Van binnenuit

Waar het op de begane grond, waar vaak de keukentrends 2022 en de meubeltrends bepalend zijn, zien we veel overkoepelende trends terugkomen. De basis is rustig, afgewerkt met kwalitatief hoogstaande toevoegingen. In de keuken zien we zwart, hout en marmer terug. Afgemaakt met kranen van koper of messing.

Voor meubels kiezen we voor eenvoud en kwaliteit. Liever een paar grote objecten die een waar statement vormen dan allerlei kleine meubeltjes. Een grote eettafel met bijvoorbeeld banken vormen het kloppend hart van een woonkamer. Net als een bank waar je met de hele familie kunt neerstrijken om bij te komen van een drukke werkweek. En om het geheel écht te laten stralen, is natuurlijk de juiste verlichting nodig.

We zien qua algehele verlichting  bij de verlichtingtrends van 2022  ook het belang van duurzaamheid en kwaliteit terug. Maar verlichting wordt ook ingezet als accessoire, geloof ons; De bollamp wordt een ding!

Leg de basis

Qua kleuren op wanden houden we het rustig, denk aan beige en taupe. Mocht je voor iets meer kleur gaan, dan is mosgroen of een pastel tint ook zeker een optie. De vloerentrends 2022 zijn heel divers. Van zogenaamde metallic tegels tot de nieuwste PVC vloeren, de keuze is enorm. Uitgangspunt is wel dat het een duurzame basis biedt voor een langere tijd. Wanneer je meer kleur wilt, wordt dit vooral gezocht in accessoires. De bohemian stijl is nog steeds helemaal top, deze creëer je door kussentjes en plaids. Evenals de Scandinavische stijl, ook dit lijkt een blijvertje.

Slaap, kindje…

De slaapkamer wordt echt de oase van rust in jouw huis. De slaapkamertrends 2022 zijn, hóe verrassend dan ook, vormgegeven door sereniteit en overzicht. Het gebruik van fijne, zachte materialen en kleuren zorgen ervoor dat jij als een roosje gaat slapen om de dag daarna weer kwiek in de badkamerspiegel te kijken.

Zelfs over de trends voor de badkamer in 2022 kunnen we al wat zeggen. De badkamer hoeft niet eens meer een losstaande kamer te zijn, steeds vaker wordt deze geïntegreerd in het slaapvertrek. Een losstaand bad of een inloopdouche achter een wand, deze dynamische wijze van inrichten is helemaal van nu.

Het vergeten kamertje

Nee, we hebben het hier niet over het kleinste kamertje. De ruimte die wij bedoelen is eigenlijk relatief nieuw in huis, maar heeft zeker aandacht nodig. Daarom worden ook de trends voor het thuiskantoor 2022 door ons besproken. Het vele thuiswerken lijkt structureel te worden, het is goed hier bewust bij stil te staan. Creëer een inspirerende plek waar het fijn is om te werken, maar die je aan het eind van de dag ook kunt afsluiten. Alles om de work-life balance in de gaten te houden.

2022, een heerlijk jaar!

Conclusie, in 2022 ga jij van je huis nog meer de plek maken waar je je kunt afsluiten van alle prikkels en invloeden van de buitenwereld. Het wordt een plek voor goede gesprekken aan het eind van een drukke dag, lange zomeravonden in de tuin en nieuwe gerechten proberen in de keuken. Kortom, een heerlijk jaar!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide