7749
Badkamertrends 2022: Jouw oase van rust
Gepubliceerd: 05-08-2021 Laatste update: 07-05-2022

Waar vroeger de badkamer een praktische ruimte was om je te wassen en de tanden te poetsen is dit de afgelopen jaren veranderd. Deze ontwikkeling gaat alleen maar verder de komende tijd, lees snel verder en ontdek alles over de badkamertrends 2022

Rust en reinheid

Zoals ook in de rest van het huis het geval is, is ook ruimte en rust creëren dé centrale trend wat betreft de badkamer. De badkamer wordt steeds meer een ruimte waar je je even terug kunt trekken voor de nodige me-time. Uitgebreid in bad, maskertje op en lekker boek erbij. Helemaal tot rust komen, je eigen zen moment creëren.

Voor de echte spa beleving hoef je niet meer naar drukke wellnesscentra maar dit doe je tegenwoordig gewoon thuis. Door de stijl en sfeer rustig en sereen te houden kun jij je op en top ontspannen. Dus geen schreeuwende kleuren en harde vormen, maar natuurlijke materialen en basis tinten.

Back to nature

De trend om veel natuurlijke materialen te verwerken in je interieur is ook in de badkamer het geval. Schroom niet om het nodige groen te verwerken in de vorm van planten, te kiezen voor de verwerking van hout en het gebruiken van botanische motieven. Dit gecombineerd met natuurlijke- en aardetinten.

badkamertrends-2022-04.jpg

Mocht je toch voor kleur willen gaan, dan komt wederom groen om de hoek kijken. Van licht tot donker, alle tinten groen gaan het goed doen. En ook zelf je groen gedragen zien we terug in de badkamer. Slimme oplossingen om water en energie te besparen worden geïntegreerd in de gebruikte systemen.

Wees van staal

Qua materialen gaan we ook hier terug naar de basis. Steen, marmer en cement worden veel gebruikt. Niet alleen voor de vloer maar ook voor de wastafel of scheidingswanden. Om deze industriële look te benadrukken worden ook in de badkamer zwart, matte accessoires gebruikt. Denk hierbij aan kranen en spiegels.

  Duravit-wastafel-mat-zwart.jpg

Ook het gebruik van messing en staal zien we terug. Mocht je naast de grote, marmeren tegels toch voor meer details willen gaan. Dan is het gebruik van mozaïektegels ook nog steeds een trend. Je hoeft niet meteen de hele badkamer te doen, ook enkele details kunnen al een verassend effect geven.

Open en bloot

badkamertrends-2022-01.jpg

Transparantie, licht en lucht zijn ook in de badkamer de basis. In sommige interieurs wordt dit verder doorgetrokken door de badkamer te integreren in andere ruimtes zoals de slaapkamer. Een losstaand bad in de ruimte, achter een glazen afscheiding geeft een luxe en sereen gevoel.

Creëer een ander gevoel
Dat een ingrijpende verbouwing niet altijd nodig is om een ander gevoel te creëren zien we steeds vaker terug. De aanschaf van nieuwe, kwalitatief hoogwaardige handdoeken kan al een enorm gevoel van luxe geven.

badkamertrends-2022-03.jpg

Daarnaast nog een leuke laatste tip; Verf de voegen tussen de tegels eens in een andere kleur, dit geeft een zeer verassend effect. En gun jezelf na het restylen dat heerlijke relax moment. Ontspan ze!

Meer woontrends 2022


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide