13483
Keukentrends 2022 - sneak preview
Gepubliceerd: 03-08-2021 Laatste update: 18-01-2022

De keuken is, in de meeste huizen, dé centrale plaats van de woning. Er wordt gelachen, gehuild en natuurlijk gegeten. De uitstraling én efficiëntie van de keuken is hierbij natuurlijk enorm belangrijk. Net als de rest van het interieur, is ook de keuken trendgevoelig. Wij nemen je mee in de do’s en dont’s voor 2022.

Overzicht en licht

Zoals we in de rest van het interieur voor 2022 ook zien, zien we dit ook terug in de keuken: Overzicht. Minimalisme is waar we naar op zoek zijn in deze hectische tijden. De trend van niet meer-meer-meer maar juist ontspullen wordt ook hier door getrokken. Thuis wil je je hoofd leeg kunnen maken, zonder allemaal onnodige zaken die je afleiden. Dit zien we duidelijk terug, zo zijn handgrepen inmiddels echt geweest. Er wordt massaal gekozen voor het ‘touch to open’ principe. Ook rondslingerende apparaten willen we niet meer. Deze bouwen we óf in de keuken of bergen we op in lades en kastjes.

keukentrends-2022-02.jpg

Kwaliteit boven kwantiteit

Ook de duurzaamheid-trend zien we terug. Mensen kiezen massaal voor kwalitatief hoogwaardige producten en spullen. Een koffieautomaat mét echte bonen, een gaspit speciaal voor wokken of een ingebouwde stoomoven. We zijn meer thuis en zijn daardoor ook bereid meer te investeren in lekker eten en een goede bereiding. Ook de gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Geen granieten ‘net alsof’ keukenblad van kunststof maar echt natuursteen. Dit was voorheen vaak een grote kostenpost, maar doordat de trend is dat deze steeds dunner worden valt dit in de praktijk mee.

Kies je kleur

keukentrends-2022-03.jpg

Niet iedereen wil een steriele, compleet witte keuken. De vraag of kleur dan helemaal niet kan kunnen we ontkennend beantwoorden. Hier zijn zeker wel mogelijkheden voor. Het palet waar gekozen uit kan worden voor de basis varieert van wit, crème, zwart tot grijs. Dit kan aangevuld worden met grijsgroen of de neutrale koudere tinten vanuit het blauw of grijs. Ga wel maximaal voor drie tinten, om de rust te bewaren.

Trek de natuur naar je keuken

Duurzaamheid zien we in het gehele interieur terug, ook de eco-trend gaat niet aan de keuken voorbij. Het gebruik van houten elementen, planten en groen blijft een hit. Daarnaast worden voor opvallende accenten koper en messing veelvuldig gebruikt. Het glans wordt achterwege gelaten, we gaan massaal voor mat. Minder heftig maar ook praktischer. Geen vette vingers meer op de kraan. Qua vorm gaan we ook voor overzicht, geen hoek keukens meer maar recht langs de muur met eventueel een bijpassend(kook)eiland.

Trendneutraal

Een keuken koop je niet elk jaar, dit past goed bij de trends die er op dit moment zijn. Keukens worden rustig, overzichtelijk en neutraal. Ze kunnen dus jaren mee, ook wanneer je de rest van je interieur wel weer eens onder handen neemt. In het kader van duurzaamheid hebben we nog een laatste tip; Een geheel nieuwe keuken is lang niet altijd nodig. De plaatsing van nieuwe deurtjes, blad of

Meer woontrends 2022


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide