25892
Woonkamer woontrends 2022

Afgelopen tijd is meer dan ooit gebleken dat een huis echt een thuis moet zijn. Een plek waar je je veilig voelt en tot rust komt. Door drukke sociale levens en veel afleiding was een huis voor sommige mensen een plek om te slapen en te eten. Maar doordat we afgelopen periode (noodgedwongen) meer thuis waren dan ooit heeft een huis ook een andere functie gekregen. Dit is duidelijk terug te zien in de woontrends voor 2022. Wij nemen je alvast mee met een voorproefje!

Oase van rust

Door alle chaos om ons heen in de drukke levens die we leiden is een rustpunt creëren belangrijk. Dit wordt binnenshuis gedaan door de basis te leggen met neutrale tinten. Denk hierbij aan de basiskleuren zoals wit, beige, grijs en zwart. Dit in combinatie met een minimalistische inrichting geeft overzicht. Weinig tierelantijntjes en gedoe. Er wordt gekozen voor enkele grote, kwaliteit meubels. Geen ‘fast fashion’ wat na één seizoen weer weg kan. Daarvoor in de plaats komt mindfull shoppen met weloverwogen keuzes voor duurzame producten.

Rond en zacht

Aanhakend op het thuis voelen in je huis zien we ook ronde vormen en zachte materialen terugkomen. Dit oogt vriendelijk en creëert comfort. Ronde tafels staan daarnaast voor gezelligheid. Niemand aan een uiteinde van de tafel, iedereen doet ertoe. Geen harde randen waar je je aan kunt stoten. Kortom, in 2022 gaan we voor een vriendelijk interieur.

woonkamer-woontrends-2022-02.jpg

Natuurlijk natuur

Tot rust komen doe je natuurlijk ook in de natuur. Of het nu uitwaaien aan het strand of wandelen in het bos is, je hoofd ruimt ervan op. Ook dit zien we binnenshuis terug, het gebruik van marmer, hout en graniet is een grote trend die doorzet. Het open gevoel wat je buiten hebt nemen we mee naar binnen, geen afgesloten ruimtes maar een open en lichte ruimte heeft de voorkeur. Om toch privacy te creëren worden flexibele scheidingswanden van canvas, glas of gordijnen gebruikt.

woonkamer-woontrends-03.jpg

Het thuiskantoor gaat door

Door het noodzakelijk thuiswerken heeft dit velen de ogen geopend. Het gaat dan ook een blijvend fenomeen zijn bij veel bedrijven. Door thuis een inspirerende en structurele werkplek in te richten is thuiswerken efficiënt maar ook plezierig. Door dit niet op de bank of aan de keukentafel te doen, kun je aan het einde van de dag ook echt de werkdag afsluiten. Investeren in een fijne werkplek met de nodige comfort zien we veelvuldig. Ook andere speciale ruimtes zoals een sportkamer in huis zien we vaker terugkomen.

Een sterk staaltje

senso-conceptgalleryrotterdam-sophiedevos-26-aangepast_optimized-scaled_kopiëren.jpg
Stalen deur van Skygate

En dan nog een ontwikkeling die niet nieuw is maar zeker blijft, dat zijn de stalen deuren. Je komt ze tegenwoordig in vele woningen tegen en deze blijven we terugzien. Toch wordt ook deze trend uitgebreid, deuren van messing en koper gaan ook opties worden.

Kortom, 2022 wordt het jaar van rust en bewuste keuzes. De wereld draait door, maar thuis is jouw wereld en die mag af en toe best even stil staan.

Meer woontrends 2022

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide