10718
The floor is yours! Dé vloerentrends van 2022
Gepubliceerd: 31-08-2021 Laatste update: 01-09-2021

Een nieuwe vloer koop je niet ieder jaar, dit zijn keuzes die (als het goed is!) tijden meegaan. Dit zie je ook terug in de trendontwikkeling waar het aankomt op vloeren. Er is zeker geen stilstand op dit gebied, maar ontwikkelingen gaan op een langzamer tempo dan bijvoorbeeld meubels. Toch laat 2022 ons ook weer nieuwe dingen zien, komen ze!

Innoveren kun je leren

Het leuke wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen, is dat er een wereld voor je opengaat. Waar vroeger termen als tapijt, tegels en parket de hele lading wel dekten is er nu zóveel meer. Innovatie is een groot ding waar het aankomt op vloeren. Zo zijn kunstvloeren in plaats van echt hout sterk in opkomst. Deze zijn niet meer van echt te onderscheiden en worden gewoon geleverd in visgraatmotief of ander patroon. Het grote voordeel is, ze hebben níet de nadelen van hout. Zo zijn ze perfect te combineren met vloerverwarming.

PVC doet mee

Ook PVC, een vloer die we al enige tijd terugzien, gaat door qua ontwikkeling. In het kader van duurzaamheid was dit nooit een topkeuze, maar dit verandert. De materialen worden van betere, duurzame kwaliteit en daardoor is dit ook nog steeds een grote favoriet van ons. Nu we het over favorieten hebben, dan hebben we er nog eentje;de marmervloer. Dit is echt niet meer iets voor alleen in woonwagens, hij is echt prachtig te combineren met zwart en messing. Denk aan de keukentrends, ook daar zie je marmer meer en meer gebruikt worden.

Trendalert!

vulcano-corten-ceramic-wall-tile.jpg
Lafabrico

We hebben ook een helemaal nieuwe trend gespot, namelijk de corten metal look tegels. Deze worden ook wel roestlook- of metallic tegels genoemd. De naam verraadt het al, een tegel die een robuuste en industriële look heeft. Goed te combineren met ruw hout en beton. Dat ruwe hout, vol noesten en scheuren, dat blijft ook gewoon een ding. Parketvloeren die door het weer veranderen en echt leven, deze passen in de natuurtrend die we op veel vlakken terugzien.

Retro is aan

In eerdere trends voor 2022 spotten we al een aantal retrotrends die terugkomen, dit geldt ook voor zwart-wit tegels met een grafisch patroon. Ook laminaat blijven we terugzien, wel in lichte en neutrale kleuren. Maar net als bij tegels mag hier gecombineerd worden met verschillende kleuren en vlakken. Helemaal leuk op bijvoorbeeld de werk- of kinderkamer. Een neutrale, lichte laminaatvloer is daarnaast een perfecte basis voor een strakke, Scandinavische ruimte of juist meer de bohemian trend. Dus wanneer je voor safe wilt gaan, is dit een topper.

Van kantoor tot sportschool

Nog een laatste tip; Thuiswerken en sporten zijn steeds meer de norm aan het worden. Houd hier bij de vloerkeuze ook rekening mee, een bureaustoel over een parketvloer is niet altijd een goed idee. De trend van gietvloeren is bijvoorbeeld eentje die zeer krasvast is. Hierbij kun je een ruimte gebruiken in de vorm die jij wilt, van kantoor tot sportschool!

Meer woontrends 2022


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide