3296
De thuiskantoortrends van 2022
Gepubliceerd: 30-08-2021 Laatste update: 08-05-2022

Thuiswerken, you hate it or you love it. Wij van wonenonline zijn nogal onlinegekkies zoals je misschien wel weet. Niet voor niks runnen we al járen (sinds 2003, wist je dat?) een online woonplatform. Wij vinden het dan ook heerlijk om thuis de laptop open te klappen met onze eigen gemaakt, perfécte cappuccino om jullie te voorzien van de laatste woontrends. Wij zijn hier inmiddels behoorlijk ervaren in, dus de thuiskantoortrends voor 2022 kunnen dan ook niet ontbreken. Hier komen ze!

Hoi collega!

Dat thuiswerken eenzaam is, dat je collega’s nooit ziet en je aan het einde van de dag tegen de kat gaat praten? Dat is echt niet waar. Wij zoomen, appen, bellen, skypen en Webexen de hele dag door. Super gezellig!

Om dit nog iets gezelliger te maken, zorgen we in 2022 ervoor dat er een leuke achtergrond is. Zeker nu thuiswerken een blijvertje is, is dit de investering waard. Een opvallende wand of een leuke decoratie, denk out of the box. Maak het ook weer niet te hysterisch, het moet wel zakelijk blijven. Jezelf in bikini met een kokosnoot is misschien leuk in de slaapkamer, maar of het echt een goede indruk bij je nieuwe leidinggevende gaat maken..

Zuurstof tot nadenken

Zoals eigenlijk in je hele huis, geldt ook voor de slaapkamer dat een fijn klimaat qua lucht heel belangrijk is. Genoeg ventileren is erg belangrijk, maar ook het gebruik van planten is een must. Hier zijn tegenwoordig de leukste opties voor te bedenken, wist je dat je ze ook op een natuurlijke manier kunt inzetten als afscheiding in je woonkamer? Hier komen we later nog op terug.

Voor het allerbeste resultaat qua zuurstof zien we in 2022 nog iets nieuws; het tuinkantoor. Ook bij gebrek aan plek binnen zien we steeds meer mensen die ook een plek in de tuin of op het balkon hebben gemaakt. Pas wel op dat je niet onverwacht wordt gestoord door een klussende buurman tijdens je skype sessies.

Creëer je plek

Niet iedereen heeft de luxe om een apart kantoor in huis te hebben. In zo’n geval ben je vaak aangewezen op de woonkamer. Hier is niks mis mee, maar let wel op je work-life balance. Om de werkdagmentaal echt af te sluiten is het belangrijk dat je dit ook fysiek doet.

Die afscheiding doe je door middel van een gordijn, scherm of bijvoorbeeld planten. Dat laatste kan een mooi, natuurlijk effect geven zonder dat het te veel de nadruk op een afscheiding legt. Wat ook helpt om je dag af te sluiten is door het gebruik van fijne producten zoals notitieboekjes en to-do lijstjes. Schrijf alle open eindjes op en ruim vervolgens je bureau op. Morgen weer een dag!

Kies je kleur

Nog even over die nieuwe leidinggevende! Wist je dat de keuze van de kleur ook invloed heeft op gedrag? Een blauw thuiskantoor straalt kalmte uit en geeft concentratie. Geel zorgt ervoor dat je dingen beter gaat onthouden. Groen heeft een kalmerend effect en zorgt voor focus en aandacht op langere termijn. En van wit, grijs en crème kleuren word je rustig. Laat dit ook meespelen bij de keuze voor de kleur van de ‘Zoom achterkant’.

Welzijn moet er wél zijn

Tot slot, een mooi kantoor met fijne spullen is superbelangrijk. Maar let wel op; Het allerbelangrijkste is je welzijn. Ga dus voor een fijne, ergonomische stoel. Dat deze niet altijd heel mooi zijn, dat is bekend. Maar een abonnement bij de fysio wil je het liefste voorkomen. Ook een stabureau is helemaal een ding tegenwoordig en in 2022 zien we daar nog bijkomen; Het zit-sta-bureau. Twee vliegen in één klap, kun je kiezen waar jij zin in hebt. Werkse!

Meer woontrends 2022


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide