7339
Tuinmeubeltrends 2022
Gepubliceerd: 28-08-2021 Laatste update: 08-05-2022

De tuin en/of het balkon is steeds meer een verlengstuk van het huis geworden afgelopen jaren. De ouderwetse witte tuinset is al lang ingeruild voor comfortabele loungesets en de rokende barbecue voor een Green Egg. Maar waar het huis van binnen aan trends onderhevig is, is dit buiten ook het geval. Een aantal aspecten zien we natuurlijk terugkomen, zoals bepaalde bloemen en planten. De grootste trendontwikkelingen zien we vooral op het gebied van tuinmeubelen. Wij nemen je mee in de trends die wij hebben gespot voor 2022!

Minder is meer

Minimalisme, een fenomeen wat meer en meer in opkomst is. Dit wil niet zeggen dat je geen nieuwe meubelen meer kan kopen, maar juist dat je deze bewuster aanschaft. Ga voor goede kwaliteit gemaakt van duurzame producten, deze kunnen jaren mee en behouden hun uitstraling.

table-chair-with-white-umbrella-outdoor-patio_kopiëren.jpg

inspiratiebrochures1.png

De duurzaamheid trend zien we ook duidelijk terug bij tuinmeubelen. Bijvoorbeeld het gebruik van duurzame houtsoorten of gerecycled hout zoals teak. Het minimalisme zien we ook terug in het design, de strakke industriële look is ook in de tuin populair. De combinatie van hout met roestvrijstaal is een blijvertje. Ook de vormgeving is strak, maar soms wel met een twist. De poten van een tafel in gekruiste vorm of stoelen met diagonale poten worden een hit.

Breng subtiel kleur in je tuin

Is strak metaal en basic niet helemaal je ding? Niet getreurd, ook voor jou is er dan genoeg leuks te vinden in 2022. Qua kleur zien we twee trends terugkomen. De eerste is het gebruik van zachte pastel tinten bij tuinmeubelen. Of dit nu om de kussens gaat of de meubels zelf, beide zijn mogelijk. Stoelen worden gemaakt van duurzaam plastic en vormgegeven in ronde vormen. Dit geeft een lieve, knusse uitstraling aan een tuin.

Voor nog meer kleur is de bohemiam stijl een optie. Het leuke bij deze trend is dat je de basis qua meubelen rustig kunt houden, maar hem kan pimpen met Ibiza style kussens, plaids en lampjes. Mocht je volgend seizoen iets minder bohemiam zijn, dan haal je het weg en kies voor je iets anders!

Verleng het seizoen

In de tuin verlengen we het seizoen enorm de afgelopen jaren, die loungebank is immers ook zeer geschikt voor minder warm weer. Lekker onder een deken met een heater en warme kop thee is het heerlijk vertoeven op koude dagen in de tuin. Dat we dan niet in het donker willen zitten is logisch, hiervoor is het gebruik van duurzame verlichting ideaal. Op basis van zonne-energie heb je gratis stroom en zit jij mooi in het licht.

eva-solo-solar-buitenverlichting.jpg
Eva Solo Solar buitenverlichting

En dat die loungebank niet meer van zo’n plastic stof hoeft te zijn, dat is ook een feit. Stoffen zijn inmiddels zo doorontwikkeld dat bijna dezelfde katoenen opties worden gebruikt voor tuinmeubelen dan voor binnen meubelen. Deze kunnen op maat gemaakt worden en naar smaak uitgekozen, hiermee krijg jij de customizedmeubelen die bij jouw tuin passen.

Buiten wordt nog meer binnen

Kortom, waar buiten al een beetje binnen was afgelopen jaren gaan we daar komende periode alleen maar mee verder. Het woord tuinmeubelen wordt bijna overbodig, want de opties worden zo veelzijdig dat ze praktisch niet meer onderdoen voor gewone, binnen meubelen.

Meer woontrends 2022