6626
Sneak preview: Dé tuintrends van 2022
Gepubliceerd: 28-08-2021 Laatste update: 08-05-2022

Door afgelopen tijd zijn we ons meer dan ooit gaan realiseren dat een fijn huis zó belangrijk is. Maar soms komen de muren op je af en heb je even licht en ruimte nodig. Of dit nu in de vorm van een tuin, balkon of dakterras is; Alle buitenruimte is heerlijk! Jóuw privé domeintje pimpen zodat jij je er helemaal relaxt voelt, dat is de trend van komend jaar. Wat hiervoor nodig is en gebruikt gaat worden, dat leggen we uit.

Kleur

tuinmeubeltrends-2022-1.jpg
Maximavida tuinstoelen

Om maar met de basis te beginnen, welke kleuren gaan we terugzien. We beginnen met een inkoppertje; Groen! Buiten willen we natuurlijk bloemen, planten en bomen om ons heen. Maar ook voor meubels en accessoires kiezen we voor groen, vooral saliegroen is favoriet maar ook de meer subtiele groen bruine tin zien we terug. Dit gecombineerd met crème, kasjmier beige en eventueel wat grijs. Geen heftig kleuren dus, maar subtiel en rustig waar het gaat om de basis.

inspiratiebrochures1.png

Bohemian

Mocht je toch iets meer kleur in je buitenruimte willen, dan kun je dit eenvoudig creëren met accessoires. De Ibiza, bohemian, Bali vibe, ken je die? Die gaan we dus terugzien. Gekleurde vloerkleden, patchwork kussentjes. Ze geven je die heerlijke summervibe zoals je die aantreft in lounge hotspots. Lees hier meer over de bohemian woonstijl

Weer is geen issue

folding-fire-vuurkorf.jpg
Folding Fire vuurkorf

Doordat we die behoefte naar buitenruimte allemaal voelden, is ook de trend om het seizoen te verlengen een feit geworden. De hipste vuurkorven, buitenkachels en overkappingen zien we terug. Geen tuin heeft bijna geen overkapping of veranda meer. Dit biedt bescherming bij regen maar ook luwte bij een harde wind. Gecombineerd met een lekkere loungebank, plaid en glühwein kom jij de winter wel door.

Klein is ook fijn

Ook wanneer je niet de luxe hebt om over een ruim balkon te beschikken, kun je toch het groene gevoel vergroten. Niet alleen horizontaal maar ook verticaal worden de nieuwe trends geïntroduceerd. Klimop, hangplanten en hout tegen de wand, we zien het allemaal! Ook het gebruik van touw zien we terug, een veelzijdig materiaal wat goed in de hoogte werkt. Én heel taai is, dus je kan dat het hele jaar rond gebruiken.

Groen doen

Groen zien we niet alleen terug als kleur maar we gaan het ook echt dóen in 2022. Gebruikt plastic is gerecycled en hout is hergebruikt en/of duurzaam. Zo wordt teak van oude boten en huizen opnieuw ingezet. Ook roestvrij aluminium zien we terug, het fijne hiervan is; Het gaat niet stuk! Dit kan altijd blijven staan en houdt zijn kracht, ideaal! En wanneer het weer eerder donker wordt, dan willen we natuurlijk wel een lampje aan kunnen doen. Lampjes op zonne-energie (ja, ook in ons klimaat) zijn hiervoor top.

Binnen is buiten

Binnen wordt ons huis steeds slimmer, maar ook dit kun je doortrekken naar buiten. Het smart home-systeem kan gewoon worden aangesloten op de buitenverlichting. Zo kan automatisch de verlichting in- en uitgeschakeld worden. Al eens over het installeren van buitenboxen nagedacht? Kun je ook nog genieten van je favoriete zomerhits of loungemuziek.

De laatste twee trends van dit moment

Tot slot nog twee trends die we je niet willen onthouden, we zien steeds meer de kleine tafelhaarden terug. Lekker voor de warmte en het staat ook nog eens gezellig. Daarnaast zijn we steeds meer thuis én werken we meer thuis, dit doen we niet alleen binnen maar ook vaker buiten. Het thuiskantoor is in opkomst, super fijn én productief. Wat extra zuurstof zorgt weer voor nieuwe inspiratie!

Meer woontrends 2022