6802
Licht uit, spot aan: De verlichting trends van 2022
Gepubliceerd: 31-08-2021 Laatste update: 10-05-2022

Als we het over sfeerbepalers in huis hebben, dan is verlichting daar een enorm belangrijke peiler van. Je kunt je huis nog zo mooi inrichten, maar hang je een kille TL-buisop dan is de hele sfeer opeens weg. Ook in 2022 zien we weer nieuwe en verassende dingen op het terrein van verlichting. Deze zetten wij van wonenonline graag voor jou allemaal even in de spotlights!

Terug van weggeweest

Trends komen één keer in de zoveel tijd weer terug, dat zien we in de mode maar ook in het interieur. Op het gebied van de trends voor verlichting hebben we nu ééntje in deze categorie te pakken; De bollamp! Wij vinden hem helemaal leuk. Er zijn varianten in allerlei soorten en maten te vinden, van stalamp tot hanglamp. De ronde vormgeving zorgt voor een speels effect in jouw huis en komt zacht over. Als we een must voor in je huis moeten noemen voor komend seizoen, dan is dit misschien wel de winnaar van de trends!

Glaasje draaien

Naast dat we verschillende vormen gaan zien, worden er ook van verschillende soorten glas gebruik gemaakt. De keuze tussen gewoon of mat glas wordt uitgebreid met bijvoorbeeld melkglas of glas met andere effecten. Zelfs gekleurd glas zien we terug. Dit kan enorm sfeerverhogend -maar pas op- ook sfeerverlagend werken. Let er dus goed op dat de kleur niet de overhand krijgt, blauw roept bijvoorbeeld al snel de associatie op met ziekenhuizen of tandartspraktijken. Maar een warme gloed oranje, dat is dan weer heel knus. Vraag hiervoor anders vooraf advies of test verschillende opties uit.

inspiratiebrochures1.png

Retro is terug

Met de bollamp verraden we het al een beetje, maar we gaan terug naar de tijd van retro. Dit zie je in de gebruikte vormen, materialen en kleuren. Rotan wordt verwerkt in lampen, poten worden gemaakt van hout en messing zien we terug ter decoratie. Allemaal ontzettend leuke trends, waar je in elk interieur wel mee uit de voeten kunt. Het kan uitbundiger in een kleurrijk huis, maar ook in de minimalistische trend vind dit zijn weg. Een retro lamp kan namelijk nog steeds zeer strak zijn, denk hierbij aan een combinatie van zwart en koper.

Zet hem op tafel

De tafellamp is ook weer echt een eyecatcher in 2022 waar het aankomt op verlichting. De bollamp is ook zeer geschikt als tafellamp, of de halve variant hiervan. Of ga voor een taffellamp met bamboe, ook daar vind je leuke exemplaren van.

Anno 2022 mag ook qua verlichting een slimme variant natuurlijk niet ontbreken. Smart lighting wordt helemaal een ding, duurzame lampen worden gebruikt die vanaf een afstandje aan te sturen zijn. Handig en voordelig. Kun jij vanaf een afstandje bepalen wanneer het tijd wordt om de lichten te dimmen en de sfeer te verhogen!

Meer woontrends 2022


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide