12257
Alle slaapkamertrends 2022 op een rij
Gepubliceerd: 30-08-2021 Laatste update: 08-05-2022

Investeren in een ruimte in je huis waar je het liefst zo snel mogelijk je ogen sluit, klinkt niet logisch? Toch zijn wij van wonenonline dól op de slaapkamer en het liefst een stylish exemplaar. Daarom worden wij ook helemaal blij van de nieuwe trends van 2022, want hierbij wordt de slaapkamer zeker niet vergeten. Benieuwd wat we gaan zien dit jaar? Wij nemen je mee.

Adem in, adem uit

Mindfull leven, een trend die we al jaren zien toenemen. Als je ergens mindfull in je huis wilt zijn dan is het wel in je slaapkamer. De dag rustig afsluiten en overzicht in je hoofd creëren is heerlijk voordat je de nacht in gaat. Dit is ook duidelijk zichtbaar in de slaapkamertrends van 2022. We gaan voor zachte kleuren, minimalisme en natuurlijke materialen. De introductie van natuurlijk details, zoals slaapkamerplanten, geven een serene rust en tevens een extra dosis zuurstof voor een optimaal slaapklimaat.

Minder is meer

Minimalistisch leven is ook een bredere trend die de afgelopen jaren echt doorzet. We kopen minder, maar wat we kopen gaat lang mee. Daarom wordt in de slaapkamer ook gekozen voor duurzame producten en materialen. De vormgeving is strak en eenvoudig, waardoor producten jaren mee kunnen als basis.

inspiratiebrochures1.png

Deze basis is naar eigen smaak aan te vullen door middel van het gebruik van accessoires. Want een slaapkamer is heel persoonlijk, de één wil een oase van rust waar de ander vooral energie wil ervaren wanneer de ogen weer open gaan.

De tiny house trend en slapen gaan ook goed samen, zo zien we meubels waar slapen en opbergen gecombineerd worden. Kasten zijn geïntegreerd in de onderkant van bedden. Ook slaapbanken zijn niet meer wat het ooit was, deze zijn véél beter van kwaliteit en slapen tegenwoordig écht lekker. Dus ook wanneer je weinig ruimte hebt, hoeft je nachtrust hier niet onder te lijden.

Zwart is ook een kleur

Ondanks dat het in de slaapkamer meestal donker is, is een fijne kleur op de wanden superbelangrijk voor de algehele sfeer. In 2022 zien we in de slaapkamer twee trends terug, je gaat voor een basis van zachte tinten zoals beige óf je gaat voor zwart/wit met accenten van grijs. In beide gevallen geen motieven of drukke prints, de basis straalt eenheid en rust uit. Deze rust wordt versterkt door accenten en kleuren uit de natuur. Hout, bruin en warme groene tinten zijn hiervoor geschikt.

Stof tot nadenken

In een slaapkamer speelt ook vooral de bekleding een rol, van het dekbedovertrek tot lekkere kussens. Het is fijn wanneer dit zacht aanvoelt en van goede kwaliteit is. Hier zien we nieuwe ontwikkelingen van gedurfde combinaties van verschillende soorten textiel en texturen. Allemaal stoffen die duurzaam en eerlijk zijn geproduceerd. Mocht je voor de zwart/wit look gaan, dan zien we tapijten terug van kelim of gebreide exemplaren.

Slaap lekker!

Kortom, maak je slaapkamer meer dan een plek waar je slaapt. Maak het een oase van rust waar jij tot jezelf komt. Een heerlijke plek waar je overdag ook af en toe kunt neerstrijken met een boek.

Meer woontrends 2022


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide