762
Vier tips voor een permanent schoon huis
Gepubliceerd: 22-02-2023

Iedereen wil graag een fris, schoon en opgeruimd huis, maar dat is niet vanzelfsprekend. Het kost tijd en energie om het een en ander goed te onderhouden. Als je dan ook nog kinderen hebt, lijkt de rommel wel te exploderen. Een schoon huis is toch echt realistisch, alleen wil je een aantal belangrijke basisideeën in je achterhoofd houden bij de indeling ervan en bij jouw wekelijkse en dagelijkse werkzaamheden.

Hier geven we je vier adviezen die je helpen om de juiste keuzes te maken. Daarnaast geven we algemene schoonmaak tips voor huis en tuin. Hierdoor geniet je ook op de lange termijn elke dag van een schone en frisse woning, waarin je direct vindt wat je zoekt.

Vier adviezen voor een schoon huis

Klaar voor onze tips? Dit zijn de eerste vier basistechnieken die je toepast voor een fijne, gezellige woning waar je helemaal kunt ontspannen en met je gezin herinneringen maakt:

Lege oppervlakken

Zorg dat je de oppervlakken in huis zoveel mogelijk leeg houdt. Niet alleen geeft dit een strakke inrichting, het zorgt ook voor rust en ruimte. Het is daarbij zaak om dus zoveel mogelijk afgeschermde opbergruimtes te creëren. Je kunt hierbij denken aan de ruimte op tafels en aanrechten, maar vergeet de vloer ook niet.

Multifunctionele meubels

Elk meubelstuk dat je bezit moet je natuurlijk schoonmaken en onderhouden. Je kunt jezelf daarom een hoop werk besparen door vooraf al te kiezen voor zo min mogelijk objecten die je tegelijkertijd voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Stoelen die ook als poef dienen en multifunctionele tafels zijn daarbij een goed begin. Hiermee bespaar je overigens ook op je uitgaven – je hoeft letterlijk minder te kopen.

Optimaal technologie gebruiken

Maak optimaal gebruik van hedendaagse technologie. Dit geldt zowel voor de meubels die je koopt – waarbij je al let op het gemak voor schoonmaken als voor het schoonmaken zelf. De robotstofzuiger kan je veel werk uit handen nemen en dat geldt eigenlijk voor alle moderne schoonmaakapparaten. Als je dus echt op ziet tegen het schoonmaken en daar het zo liefst zo min mogelijk tijd aan besteedt, dan kun je zeker overwegen hier in te investeren.

Geef jezelf de tijd

Wat voor vele dingen geldt, geldt ook voor het creëren van een eenvoudig schoon te maken huis. Geef jezelf tijd, of je nu een nieuwe indeling zoekt of gaat verhuizen. Koop niet overhaast producten, maar leer een ruimte eerst 'kennen' voordat je er echt dit soort beslissingen over neemt.

Hoe zorg je voor een schoon huis?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er tegenwoordig voldoende hulpmiddelen om jouw huis goed en permanent schoon te houden. Dit betekent nog niet dat al het mensenwerk is verdwenen. Door deze drie adviezen en tips te volgen kun je een goede basis opbouwen en zul je merken dat het dagelijks werk steeds minder wordt. Allereerst helpt het echt als je een vaste routine aanhoudt bij het schoonmaken van jouw huis. Dus, op maandag de was, op dinsdag de badkamer en zo verder… Hierdoor weet je zeker dat alles elke week gebeurt en bijgehouden blijft. Ook werkzaamheden die je af en toe doet, kun je opnemen in je schema.

Vergeet verder niet dat jij zelf bepaalt hoe schoon een schoon huis. Wees realistisch en lief voor jezelf en realiseer je dat je ook veel andere prioriteiten hebt. Je wilt een schoon huis volgens je eigen standaarden en niet die van een ander. Onze tips helpen je daarbij om er op je eigen manier voor te zorgen dat alles elke week aan bod komt. Je kunt natuurlijk overwegen om voor het schoonmaakwerk professionele hulp in te schakelen. Er zijn veel huishoudens die in Nederland elke week een interieurverzorgster laten langskomen. Voordeel is dat je in zekere zin gedwongen wordt om je huis elke week even goed op te ruimen, nadeel is dat een professionele huishoudster wel geld kost. Op het internet zijn er website waar je schoonmaaksters vergelijk en inhuurt, maar je kunt natuurlijk ook nog het traditionele briefje in de supermarkt hangen.

Koop alles voor thuis bij vidaXL

Een structureel schoon huis onderhouden is eenvoudiger dan je denkt. Met onze tips denk je hier al aan als je je jouw nieuwe woning gaat inrichten. Verder heb je hier gelezen hoe je zelf een schoon huis verzorgd, waarbij je zeker kunt overwegen om ook professionele hulp in te schakelen, maar daarnaast de lat voor jezelf ook niet te hoog wilt leggen. vidaXL is een online shop waar je zowel schoonmaakproducten als nieuwe meubels vindt. Wij benoemen deze winkel hier specifiek, omdat het een aanbieder is met een uitstekende kwaliteit. Je bestelling wordt hier in principe binnen een paar werkdagen thuisbezorgd. Dit is dus de perfecte plek om te beginnen met het werken aan jouw frisse, schone huis.

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide