2252
Stappenplan: het ontdooien en schoonmaken van je vriezer
Gepubliceerd: 19-01-2021 Laatste update: 07-05-2022

De vriezer is misschien wel de beste vriend van elke foodie, je kan bijna alle producten erin kwijt, het blijft vers en is vervolgens enorm lang houdbaar. Maar ook deze plek is vatbaar voor vuil, viezigheid en bacteriën. Hieronder enkele tips om hem snel, effectief en diep te reinigen.

Timing is alles.

Je wilt natuurlijk niet na het schoonmaken allemaal half ontdooide waren aantreffen. Dus daalt het kwik onder nul? Grijp dan je kans en maak je vriezer schoon. Plaats alle waren in een grote box en leg ze afgesloten in je tuin of op je balkon. Geen risico op bedorven eten, wel op een grijpgrage buurman dus sluit het goed af!Daarnaast wordt een ‘restjesdag’ hier thuis altijd enthousiast ontvangen, las deze voorafgaand aan het schoonmaken in. Hoe leger hij is, hoe minder gedoe.

Daar gaan we!

Om te voorkomen dat je zelf onder nul raakt moet er natuurlijk ontdooit worden, het proces van de vriezer uitzetten en wachten kun je versnellen door heet water in een emmer in de gesloten vriezer te plaatsen. In mum van tijd is alles gesmolten.

Maak in de tussentijd een schoonmaaksopje. Hiervoor zijn specifieke vriezermiddeltjes te koop maar goedkopere en tevens effectieve manieren zijn bijvoorbeeld schoonmaakazijn of baking soda.

Heb je de boel laten versloffen? Dan is het aan te raden de vriezer eerst goed in te smeren met het sopje en vervolgens even wachten alvorens het vuil te verwijderen met een schone doek met water. Het loont om hierbij de hoeveelheid water niet te groot te maken. Een gewone (thee)doek is voldoende om dit klusje te klaren. Bij het wachten op het inwerken kun je de lossen delen van de vriezer in de vaatwasser plaatsen, het hete water zorgt voor snelle ontdooiing en reinigt ze grondig.

De details

Een detail wat vaak wordt vergeten maar wat wel een broedplaats voor bacteriën is, zijn de rubbertjes. Deze afnemen met dezelfde schoonmaakmiddelen werkt zeer effectief, voor het boenen van lastige hoekje kun je een tandenborstel gebruiken. Gebruik deze hierna niet weer, moeten we nog uitleggen waarom? Na het verwijderen van vuil, kunnen er nog lelijke vlekjes blijven zitten. Deze verwijder je tenslotte met een beetje (olijf)olie.

Kortom, wacht niet tot je humeur onder het vriespunt daalt door de viezigheid en pak dit klusje grondig aan!

Lees ook: 5 LIFEHACKS OM JE VRIEZER TE ONTDOOIEN en DIT MOET JE WETEN OVER JE VRIEZER

of 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide