2178
Spiegel schoonmaken? Hoe doe je dat?
Gepubliceerd: 21-04-2021 Laatste update: 07-05-2022

’S ochtends je haar aan het doen in de badkamer en je kijkt in de spiegel: Je bent geïrriteerd maar dat komt niet door een bad hair day maar door hardnekkige spetters op de spiegel? Dan is het tijd voor actie! Wij geven je dé tips om dit klusje te goed en snel te klaren.

Om te beginnen meteen maar de spullen die je nodig hebt om dit varkentje te wassen. Uiteraard beginnen we met heet water en schoonmaakmiddel, daarnaast een spons, droge doek en voor het beste resultaat een trekker. Je kan het schoonmaken van een spiegel namelijk vergelijken met dat van een raam. Alleen is het nog nét iets lastiger, want het weerkaatst alles en je ziet dus daadwerkelijk ook álles.

In het water kun je verschillende zaken doen om ervoor te zorgen dat de spiegel schoon én streeploos schoon wordt. Gewoon afwasmiddel zorgt voor een goede reiniging, maar ook een standaard allesreiniger biedt uitkomst. Er zijn in de supermarkt daarnaast vele speciale middeltjes te koop voor ramen, deze werken ook goed voor spiegels. Koop je er eentje in sprayvorm? Dan kun je de spons en emmer zelfs achterwege laten.

Qua doekjes is het gebruik van microvezel aan te raden, dit geeft een streeploos resultaat en droogt snel. Niet een microvariant in huis maar toch een vieze spiegel? Dan kan een droge, ouderwetse theedoek ook prima. En zelfs keukenrol is een optie, al zorgt dit niet voor het 100% mooiste resultaat. Ook lezen we tips over het gebruik van een oude krant. Hiermee over de spiegel wrijven zou moeten zorgen voor eveneens een streeploos resultaat. Eerlijkheidshalve moeten we opbiechten; Niet geprobeerd, we hadden de krant nog niet uit..

Ondanks dat sprays superhandig zijn zien wij toch het mooiste resultaat bij de uitgebreidere sessie. Kwestie van goed inzemen en vuil weghalen, droogmaken met de trekker, overtollige water opvangen met de droge doek en de randjes vervolgens afdeppen.

En mocht je nou niet veel spiegels in huis hebben? Zonde om daarvoor een apart sopje te maken en pak dan dus meteen lekker door en neem de ramen ook even mee. Schijnt de zon nog net iets lekkerder naar binnen. En voor je het weet is het gedaan. Zie jij morgen in ieder geval goed of je haar nog in de krul zit!

Meer badkamer schoonmaaktips? Lees ooK


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide