1839
Bdkamertegels schoonmaken? Dit zijn de regels!

In huis omrommelen, we vinden het heerlijk maar er zijn klusjes die daar een uitzondering op vormen. Persoonlijk vinden wij dat het schoonmaken van de badkamer en dan specifiek; De tegels van de badkamer. Het zijn vaak niet eens alleen de tegels maar vooral de voegen die irriteren. Maar snel schoonmaken hiervan? Dat kun je leren! Wij leggen het je uit.

De eerste persoon waarvan dit wél de hobby is moeten we nog ontmoeten, maar je kunt het jezelf wel aangenamer maken. De eerste stap is als bij zoveel dingen; Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je dit klusje op regelmatige basis en tijdig oppakt. Dit voorkomt hardnekkige kalk- en schimmelvorming, met name in de voegen. Maar mocht je het vergeten zijn of een vieze badkamer van andere aantreffen, dan is het tijd voor actie.

Welk middeltje gebruik je hiervoor? Nou, daar is hij weer; Schoonmaakazijn. Zorg dat je altijd een fles in huis hebt, want deze tip zul je ons in veel gevallen dankbaar voor zijn. Zo ook in het geval van tegels en voegen. Geen azijn in de buurt maar wel allesreiniger? Ook zeker het proberen waard. Even goed insoppen en ga dan even een kop koffie drinken. Na een half uurtje kun je er namelijk met een natte doek weer overheen gaan en oppervlakkig vuil verdwijnt al sneeuw voor de zon.

badkamertrends-2024-bannerip.png

Niet het resultaat als gewenst? Dan wordt het tijd voor grover geschut. Het gebruik van bleekmiddel kunnen we aanraden. Dit is agressiever dan azijn en pakt het vuil grondig aan. Zelfde concept: Insoppen, koffie drinken en met water verwijderen. Mocht dit nog steeds niet uitkomst bieden dan kun je overwegen te investeren in een specifieke reiniger voor tegels en voegen. Deze zijn vaak wel wat duurder maar een blinkende badkamer zal het wel opleveren.

Specifiek voor de voegen kun je naast een (zachte) spons en doek ook een oude tandenborstel gebruiken om ze nauwkeurig te boenen. Dit raden we bij tegels af, zeker de glimmende varianten zijn zeer gevoelig voor krasjes. En dat is nou ook weer niet wat we willen.

Kortom, laat het vuil vooral niet uit zijn voegen barsten en wees er op tijd bij. Mocht het toch te laat zijn en je al flink wat vuil zult moeten vervangen, volg dan ons stappenplan. Investeer tenslotte in echt grover geschut wanneer mooi resultaat uitblijft. Voor je het weet doen je ogen pijn, zo’n glimmende badkamer heb je!

Meer badkamer schoonmaaktips? Lees ook:


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners