2010
Bad schoonmaken? Met onze tips wordt het bíjna leuk
Gepubliceerd: 21-04-2021 Laatste update: 04-05-2022

Uiteraard met de nadruk op bíjna, want écht leuk wordt het poetsen van je bad natuurlijk nooit. Het blinkende resultaat achteraf? Daar kun je dan wel weer plezier uit halen. Dus beloof jezelf vanavond een kop thee, boek en een warm (schoon) bad en ga dan nu aan de slag!

Je bad is natuurlijk een punt van rust voor jou. Voor je kinderen is dit wellicht elke avond weer een hoogtepunt, lekker spetteren in het bad. Maar naast dat er van je lichaam het nodige vuil afkomt blijven er ook elke keer zeepresten achter. Het water zorgt ook nog voor kalkaanslag, geen lekker idee hè? Daarom raden wij je ook aan je bad regelmatig schoon te maken, ligt toch net wat relaxter wanneer je weet dat er niet allemaal nog bacteriën rondzwerven.

Om dit klusje zo snel mogelijk te klaren komen we alweer snel uit bij één van onze favorieten; Schoonmaakazijn. Ook hier biedt dit goedje uitkomst, er zijn twee opties die je kunt kiezen; Vul een emmer met heet water en azijn en kieper deze in het bad óf laat het bad gewoon vollopen en gooi er wat azijn door. Ga even een kop koffie drinken en kom dan terug. Ga met een spons (geen harde schuurspons!) de randen en bodem bij langs. Ja, we weten het: Je hangt even op de kop maar het resultaat mag er zijn. Laat het bad leeglopen en spoel het grondig na met de sproeikop. Om ervoor te zorgen dat je niet meteen weer allemaal kalkaanslag krijgt raden wij je aan het goed na te wrijven met een theedoek of speciale microvezel doek.

Alles uitgevoerd zoals we zeiden maar niet tevreden? Dan wordt het tijd voor zwaarder geschut. In de supermarkt zijn speciale bad(kamer) reinigers te koop in spray vorm, deze werken zeer grondig. Om het optimale resultaat te behalen raden wij ook hierbij je die kop koffie even aan, even laten inwerken zorgt ervoor dat jij niet onnodig hard hoeft te boenen. Een tussenoplossing kan nog een reguliere antikalkspray zijn. Deze zijn vaak iets goedkoper en werken ook goed. Geen fan van ‘chemische middeltjes’?Dan hoef je niet zuur te kijken, maar pak je gewoon die citroen uit de schaal erbij. Ook deze zorgt ervoor dat oppervlakkig vuil verdwijnt, knijp het sap er wel goed uit want dat is het aspect wat uiteindelijk het werk levert.

Kortom, zorg ervoor dat jij de volgende keer niet in bad ligt en de gedachte van allerlei bacteriën waar je tussen baddert langskomt. Ga vandaag dit varkentje wassen, was jij jezelf in een heerlijk schoon bad!

Meer badkamer schoonmaaktips? Lees ook:


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide