2837
Douche schoonmaken? Zo doe je dat
Gepubliceerd: 21-04-2021 Laatste update: 07-05-2022

Een douche nemen doe je maar met één doel; Schoon worden en lekker opfrissen. Wanneer een douche vies, met kalk of zelfs schimmelachtig is kun je er toch minder van genieten. Zorg er dus voor dat je op regelmatige basis je douche schoonmaakt, pak je daarna meteen door en reinig je je zelf ook nog even grondig. Maar first things first.

Waar het aankomt op het schoonmaken van je douche verschilt het nogal of je een afgesloten cabine of juist zo’n mooie inloopdouche hebt. Eén ding hebben ze gemeen, ze hebben beiden onderhoud nodig. Mocht je de keuze hebben, realiseer je bij de aankoop van een nieuwe douche dat mozaïektegels prachtig zijn maar héél veel voegen hebben. Laten dit nou net de plekken zijn waar vuil en kalk ophopen.

Maar de basis bij alle douches is wel altijd hetzelfde, je kan bij de basis beginnen met een sopje met allesreiniger, schoonmaakazijn of voor een natuurlijke touch op basis van citroensap. Met een spons sop je alles goed in, van de wanden tot de bodem en vervolgens laat je het even intrekken. Vervolgens zet je de douchekop aan en spuit je alles af. Nog even nadrogen met een microvezel of theedoek en gefikst! Dat nadrogen is wel belangrijk want anders heb je het risico dat er snel weer kalk ontstaat. Eigenlijk zou je na elke douchebeurt de plekken die gevoelig zijn voor kalk, denk aan glazen wanden en kranen, even moeten afnemen met de handdoek.

Helemaal handig zijn de speciale allesreinigers in sprayvorm die je tegenwoordig overal kunt kopen. Hiermee spray je eenvoudig alles in, ga je even wat anders doen en na een tijd met een doekje erover en even afspoelen en oppervlakkig vuil is weg.

Mocht het vuil nou door bovenstaande níet als sneeuw voor de zon verdwijnen, dan is zwaarder geschut nodig. Wanneer je toch in die badkamer bezig bent heb je wellicht de toilet al gedaan of staat die nog op de planning (tip: begin hiermee, toch minst leuke plekje). Dan kun je voor hardnekkig vuil in de douche de wc-reiniger goed gebruiken voor de zwarte schimmel voegen. Grijp dan meteen van de wastafel die oude tandenborstel, want deze twee zijn samen het magische duo tegen schimmel in voegen. Wel altijd goed naspoelen want het betreft hier heftig spul. Wist je trouwens dat je chloor kunt mengen met bakingsoda en een beetje water tot een papje... als je hiermee je tegels insmeert met een borstel en even laat inweken zijn ze hierna weer als nieuw!

Wanneer je geschikte spullen zoekt raden wij je aan om twee soorten sponzen te kopen. Een zachte en (wat) harde(re), zeker bij gladde tegels en ramen wil je voorkomen dat er door jouw poetsdrift krassen ontstaan. Dan kun je voor het inzepen beter een zachte gebruiken.

Een laatste tip en dan wordt het echt tijd om te gaan poetsen; Zeep alles eerst goed in, kleed jezelf uit en doe het afspoelproces lekker in je nakie om daarna zelf te douchen. Geen geklungel met natte sokken of mouwen en ben je zelf ook meteen klaar!

Meer badkamer schoonmaaktips? Lees ook:


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide