1436
Vergeet het kleinste kamertje niet; toilet schoonmaken doe je zo!
Gepubliceerd: 21-04-2021

De één brengt er wat meer tijd door dan de ander, maar feit blijft; We komen er allemaal regelmatig. Waarvoor we er komen weten we allemaal wel en daar hoeven wij dan ook niet over uit te weiden. Waar het op schoonmaken aankomt hebben we eerder geconstateerd dat dit niet onze favoriet is, de wc staat wellicht bovenaan in dit rijtje. Snel dit klusje klaren? Lees mee!

We beginnen er maar alvast mee, hoe vaak moet jij op de kop in de pot? Om hem schoon te maken bedoelen we dan uiteraard. Dit ligt aan je gezinssamenstelling én het aantal potten in je huis, dus eigenlijk de intensiteit van het gebruik. Toch raden we je als minimale norm wel aan om drie keer per week even een doekje door en over de toilet te halen. De rest van deze kleine kamer kun je beperken tot één keer per week.

Maar hoe pak je dit goed en grondig aan? Maak een sopje met lauwwarm water met wat allesreiniger, schoonmaakazijn of een ander algemeen schoonmaakmiddel. Doe er een doekje in en wanneer je hardnekkiger vuil verwacht kun je ook een spons gebruiken. Begin met zaken zoals de papierhouder, het fonteintje en andere accessoires af te nemen. Vervolgens kun je overgaan tot de tegels op de muren en tenslotte een doek over de vloer.

Daarna over naar de toilet zelf. Voor de binnenkant  raden wij je aan om een wc-reiniger met chloor/bleek te gebruiken. Doe niet te veel in de pot en maak hem schoon met de toiletborstel. Wij laten vaak de borstel even een tijdje in de pot zitten zodat ook deze automatisch goed gereinigd wordt. Pak dan het doekje er weer bij en maak de rest van de pot van zowel binnen als buiten goed schoon. Vergeet ook niet de knoppen niet. Eindig met het boenen van de bril, deze volgorde is van belang gezien de hygiëne. Wanneer je op de plek begint met de meeste bacteriën (vaak de bril) dan verspreid je die onbewust bij alles wat je later schoonmaakt. Zonde van je werk.

Mocht je afgelopen weken éven vergeten zijn om hem schoon te maken, dan heb je wellicht meer nodig dan een sopje en wc-reiniger. Een speciale antikalk-spray kan dan uitkomst bieden wanneer er in het fonteintje kalkvorming is ontstaan.  Ook het fonteintje vol laten lopen met warm water en een scheut schoonmaakazijn werkt goed. Beide opties even laten weken, en vervolgens schoonmaken met een spons. Doekje erover, en wederom; Blinkend schoon.

Dus pot dit klusje niet te lang op, en maak die toilet regelmatig schoon. Het zit wellicht net wat lekkerder de volgende keer, wanneer je weet dat je op een schone bril zit met je derrière.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide