3390
Oven en magnetron
Gepubliceerd: 03-09-2012 Laatste update: 08-08-2023

Keuken | Soorten magnetrons Na een drukke dag als het eten snel op tafel moet staan, maar ook als je eens echt zin hebt om uitgebreid te koken, is de magnetron ideaal. Gerechten waarvan je altijd dacht dat ze onmogelijk te bereiden waren, zijn nu eenvoudig klaar te maken. Dankzij het bedienings gemak, de technische hoogstandjes en de verschillende kookfuncties van de magnetron.

We kunnen de magnetrons indelen in drie groepen, de solo-magnetron, de combi-magnetron en de oven met magnetron.

De solo-magnetron
Niet alleen de professionele keuken kan tegenwoordig geen dag meer zonder magnetron; ook in uw eigen keuken is dit apparaat nog maar moeilijk weg te denken. Voor wie een keukenhulp zoekt voor het bereiden van een snelle hap is de solo-magnetron hét aangewezen apparaat. Je kunt er echter nog veel meer mee, zoals ontdooien, een beker melk opwarmen, water voor een kopje thee koken, borden voorverwarmen en natuurlijk allerlei gerechten op een gezonde manier bereiden. Een ideale keukenhulp dus, waarvan de kleinere modellen zelfs in een bovenkastje kunnen worden ingebouwd.

De combi-magnetron
In tegenstelling tot een solo-magnetron kan een combi-magnetron - ook wel magnetron met ovenfunctie of oven met magnetronfunctie genoemd - ook bakken, stomen, grillen en crispen. Combi-magnetrons staan garant voor een plezierig koken met een fantastisch resultaat. Bovendien creëer je een hoop extra ruimte in de keuken door de verschillende kookfuncties in één apparaat te combineren.

De oven met magnetron
Elke oven met magnetron biedt weer andere mogelijkheden. De compacte oven met magnetron is een multifunctioneel apparaat voor de echte kookliefhebber. Belangrijk: dit bijzondere apparaat is niet hetzelfde als een combi-magnetron. Want bij de compacte oven met magnetron ligt de nadruk juist op de ovenfunctie. U hebt dus een volwaardige ruime oven in huis met diverse verwarmingsmethoden. Die oven kunt u efficiënt combineren met de magnetron-functie. Een appeltaart bijvoorbeeld, bakt u zo in 20 minuten niet alleen gaar maar ook heerlijk bruin!

Keuze afhankelijk van gezin en gebruik
Welk apparaat het meest voor u geschikt is, is afhankelijk van uw gezinssituatie, wat u er precies mee wilt doen en hoe vaak u het wilt gebruiken. Bent u een echte hobbykok die uitgebreid wil grilleren, stomen, crispen en bakken of wordt het voornamelijk een pizza of een kant-en-klaarmaaltijd? Een combi-magnetron heeft zoveel mogelijkheden dat al je kookwensen aan bod kunnen komen. Bovendien kan hij in relatief weinig tijd een volledige maaltijd bereiden. Belangrijk daarbij is het vermogen. Minimaal is zon 600 Watt gewenst, maar bij duurdere modellen kan dat oplopen tot wel meer dan 1.000 Watt. Hoe hoger het vermogen, hoe korter de bereidingstijd.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Lees ook: 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide