1749
Ovens
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Eenvoudig, professioneel en veilig, daar draait het om. Eenvoudig is vooral het bedieningspaneel (digitale display) met duidelijke instructies, eenduidige functies en zelfs suggesties voor de in te stellen temperatuur. Een enkele druk op een knop of het aanraken van indicaties op een glazen front volstaat om de oven te bedienen en door het oplichten van de gekleurde bedieningsvlakken of symbolen kunt u precies zien welke functies u heeft ingesteld. Op de graad nauwkeurige temperatuurregeling en -beveiliging, braadautomaten voor ontdooien, bereiden en snelbraden garanderen de professionaliteit. En tot slot zorgen veiligheidsuitschakelingen, kinderbeveiliging en grillelementen die in de bovenwand zijn verzonken voor meer veiligheid.

Summum op het gebied van gemak, ergonomie en veiligheid is de oven met uitrijbare ovendeur. Daarbij trekt u de bakplaten en roosters eenvoudig naar u toe in plaats van dat u moet bukken en de hete bakplaten apart moet uittrekken. Hierdoor kunt u de gerechten gemakkelijk en op een zeer veilige manier van de bakplaten nemen.

De meeste ovens bieden tegenwoordig een gebruiksvriendelijk dialoogvenster, al dan niet met symboolindicatie, waarmee programmas volautomatisch kunnen worden ingesteld. U klikt op het gewenste programma, voert het gewicht in en drukt op start. Klaar is Kees! Veelal is het dialoogvenster ook voorzien van indicaties voor bijvoorbeeld de verwarmingsmethode en de (actuele) temperatuur, de kinderbeveiligingstoets, de veiligheidsuitschakeling en nog veel meer.

Als u vaak met eigen recepten werkt, is een interactief besturingssysteem ideaal voor u. U kunt dan kiezen uit uw favoriete taal en daarin tientallen eigen recepten invoeren. Met de infotoets roept u vervolgens, naast informatie over ondermeer de temperatuur, ook tips op voor het gebruik van het geschikte serviesgoed of accessoires. Het nieuwste van het nieuwste is een oven die beschikt over een automatisch sensorsysteem dat de juiste temperatuur, tijd en ovenfunctie kiest voor elke manier van bereiding. Daarbij kan de oven kiezen uit maar liefst 11 verschillende bereidingsmethoden. U selecteert het gerecht en de soort bereiding. Vervolgens weegt de oven het gerecht en berekent welke temperatuur en bereidingstijd daarvoor nodig zijn en op welk niveau het gerecht het beste in de oven kan worden geplaatst. Tot slot geeft de oven een seintje als het gerecht klaar is en schakelt zichzelf uit.

Bron: Vereniging comfortabel wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide