4844
magnetrons
Gepubliceerd: 03-09-2012 Laatste update: 08-08-2023

De magnetron | begrippen & functies Ben je in alle drukte vergeten iets uit de diepvries te halen? Geen probleem, met de magnetron kunt u diepgevroren producten razendsnel en gelijkmatig ontdooien zonder dat ze hun smaak verliezen. Sommige magnetrons hebben zelfs een snelontdooi- systeem dat tot maar liefst zeven keer sneller ontdooit dan een normale magnetron.

Hete lucht
Naast de combi-magnetrons met conventionele bovenwarmte, zijn er ook veel modellen waarbij de warme lucht in de oven wordt rondgeblazen. Dit maakt bijvoorbeeld het bakken en braden op twee niveaus mogelijk. Bij "echte" hete lucht (ook wel 3D hete lucht genoemd) is een verwarmingselement geplaatst voor de ventilator. Deze functie zorgt ondermeer voor een gelijkmatige temperatuur in de oven (waardoor bakken en braden op meerdere niveaus mogelijk is) en een snelle voorverwarmtijd. Er zijn zelfs magnetrons met een zogenoemde Quick-heat-functie die de oven binnen 3 minuten op 175 graden kan brengen.

Boven- en onderwarmte
De combinatie van boven- en onderwarmte is ideaal voor het bereiden van gerechten met een vulling. 72 71 De onderwarmte maakt dat de bodem perfect knapperig wordt en de combinatie van boven- en onderwarmte zorgt voor optimale garing en een uitstekend bakresultaat.

De combinatiefunctie
Bij het bakken in een combi-magnetron kunnen de verschillende mogelijkheden zoals grillen, boven- en onderwarmte, hete lucht en de magnetronfunctie los van elkaar of gecombineerd worden gebruikt. Gebruik bij combinatiekoken een keramische bakvorm of braadschaal, want deze laat de microgolven van de magnetron ongehinderd door.

Gewichtsautomaat
Bij een magnetron met een gewichtsautomaat berekent de magnetron zelf het vermogen en de bereidingstijd voor het ontdooien, verwarmen, koken of bakken. Alleen het soort gerecht en het gewicht hoeven nog te worden ingesteld.

Grillen
De grill bestaat bij een combi-magnetron uit verwarmings elementen of kwartslampen en zorgt voor een mooi bruin korstje op het eten.

Stomen
De stoomfunctie biedt de mogelijkheid om op een gemakkelijke en gezonde manier gerechten te bereiden. Door gerechten te stomen blijven de smaak, vitamines en mineralen volledig behou den. Bij magnetrons met deze functie wordt veelal een speciale schaal geleverd die het stomen mogelijk maakt. Een sensor zorgt ervoor dat de ingestelde tijd pas in werking treedt als de stoomvorming optimaal is.

73 73 Quantum-speed
Bij de Quantum-speed-technologie zorgt het samenspel van de verschillende verwarmingssystemen als stralingsverwamingselementen, kwartsgrill, halogeenlampen en de magnetronfunctie voor een flitsend snelle bereiding waardoor een snelle hap ook werkelijk snel en perfect klaar is. Als je graag snacks eet of vaak convenienceproducten (producten die al geheel of gedeeltelijk zijn voorbereid) gebruikt, is de aanschaf van een combi-magnetron met quantum-speed dan ook zeker het overwegen waard.

Snelstart
Met deze functie hoeft u slechts de tijd in te stellen en op de starttoets te drukken. De magnetron gaat onmiddellijk op de hoogste capaciteit van start. Voor uw lievelingsrecepten kunt u de instellingen eenvoudig in het geheugen opslaan.

Crispen
Bij het crispen wordt gebruik gemaakt van een schaal of plaat met een speciale coating, die door de microgolven van de magnetron zeer snel verhit wordt tot 210 graden Celsius. Hierdoor wordt de bodem van bijvoorbeeld een pizza heerlijk krokant. Bovendien werkt de crispfunctie buitengewoon snel. Vanuit diepgevroren toestand staat uw pizza al in 6 minuten knapperig en wel op tafel.

Invertertechniek
Een aantal modellen uit de nieuwste generatie magnetrons bevat de zogenoemde invertertechniek. Daardoor werkt de magnetron nog sneller en is zuiniger met energie. Bovendien wordt de afgifte van energie gelijkmatiger en nauwkeuriger gedoseerd en wordt ook nog eens binnenruimte bespaard.

Smart Cook timer
De tweedelige Smart Cook timer is een interactief besturingssysteem dat beschikt over een helder display met Nederlandse tekst en programmasymbolen. Met de linkerknop maakt u een keuze uit het hoofdmenu en met de rechterknop selecteert u de juiste functie of het juiste gerecht. De Smart Cook timer bevat namelijk ook enkele voorgeprogrammeerde recepten.

Pro Touch
Speciaal ontwikkeld roestvrij staal dat minder gevoelig is voor vingerafdrukken. Daarnaast maakt Pro Touch RVS de oppervlakken ook extra krasbestendig en eenvoudig te reinigen.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Lees ook: 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide