1478
Miele
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 08-08-2023

Magnetrons: gemak dient de mens Een uitspraak van een kind van deze tijd: Mijn moeder kookt biep, biep, biep. Zonder twijfel weet u gelijk dat in dit huishouden de magnetron een belangrijke plaats inneemt. En terecht want de magnetron is een alleskunner op kookgebied. Snel en makkelijk zijn de kenmerken van deze onmisbare keukenhulp.

Bruin korstje
In de loop der jaren heeft de magnetron zich ontwikkeld tot een multifunctioneel apparaat dat kan ontdooien, verwarmen en op hoog niveau kan koken. Bovendien bespaart de magnetron tijd. Een appeltaart of cake is zo gebakken. En dat biedt u ouderwets bakplezier. Geen wonder dat de moderne magnetron in steeds meer huishoudens te vinden is. Wanneer u voor de aanschaf van een magnetron kiest, is de belangrijkste vraag die u zich vooraf moet stellen: wil ik alleen kunnen koken of ook bakken? In het eerste geval kiest u voor de solo magnetron. In het tweede geval voor de combimagnetron waarbij de microgolffunctie met een heteluchtsysteem en/of grillfunctie wordt aangevuld. Dat betekent ook in de combimagnetron mooie bruine korstjes op uw gerechten. Al deze systemen zijn los van elkaar of tegelijkertijd te gebruiken. Wilt u dat uw magnetron een echte kookfunctie vervult dan moet u voor een vermogen van minimaal 750 Watt kiezen. Hoe hoger het vermogen hoe korter de bereidingstijd. Er zijn al magnetrons met een vermogen van maar liefst 1300 Watt.

Traploos instellen
Afgezien van deze twee hoofdtypen zijn er magnetrons in alle soorten en maten. En van eenvoudige handknoppenbediening tot en met geavanceerd en computergestuurd. Duidelijke displays met tiptoetsen en overzichtelijke symbolen maken het programmeren van uw magnetron tot een fluitje van een cent. Bovendien zijn de energieniveaus traploos in te stellen zodat u voor iedere toepassing het beste resultaat verkrijgt. Duurdere modellen hebben daarnaast veelal automatische kook- en ontdooiprogrammas die gekoppeld zijn aan het gewicht van wat u klaar wilt maken. Ook zijn de meeste magnetrons met een timer uitgerust waarbij u in combinatie met het vermogen de juiste bereidingstijd kunt instellen. Het biep, biep, biep waarschuwt u op duidelijke wijze dat u aan tafel kunt.

Veilig
Heel eenvoudig gezegd werkt een magnetron door voedsel via microgolven in beweging te brengen. De wrijvingswarmte die daardoor ontstaat zorgt ervoor dat het voedsel warm wordt en de smaak, vitaminen en voedingsstoffen bewaard blijven. Koken in de magnetron is dus niet minder gezond dan op traditionele wijze uw maaltijd bereiden. De huidige magnetrons zijn voorzien van een draaiplateau voor een zo optimaal mogelijke verspreiding van de microgolven. Gerechten en levensmiddelen worden hierdoor sneller en gelijkmatiger ontdooid, opgewarmd of gegaard. Koken in de magnetron is niet alleen veilig voor uw gezondheid, ook de microgolven kunnen u niet deren. Allerlei veiligheidsvoorzieningen zorgen ervoor dat deze niet uit de magnetron kunnen ontsnappen. Bovendien wordt de werking automatisch uitgeschakeld als u de deur opent. Er is dus geen enkele reden om het uzelf niet een beetje makkelijker te maken.

Bron: Vereniging Confortabel Wonen

Lees ook: 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide