1664
Ariston koelkast
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

De Hotpoint-Ariston Quadrio heeft een Good Design Award 2009 gewonnen in de categorie huishoudelijke apparatuur. De opvallende vierdeurs koel-vriescombinatie is ontworpen door de Japanse designer Makio Hasuike. De jury roemde de Quadrio om zijn verfijnde design met ronde vormen, metallic kleuren en roestvrijstalen handgrepen. Het Chicago Athenaeum-Museum of Architecture and Design reikt de Good Design Awards jaarlijks uit aan producten die een innovatief design combineren met bijzondere functionaliteit. Eerder ontving Indesit Company, het moederbedrijf van Hotpoint-Ariston, een Good Design Award voor de Indesit Moon-wasmachine (2007) en voor de Scholtès Multiplo (2008).

Tegelijkertijd met het winnen van deze award introduceert Hotpoint-Ariston een aantal belangrijke innovaties voor de Quadrio. Zo zijn er nu modellen met een lade met variabele temperatuurzone. De temperatuur van de bovenste vrieslade is in dat geval flexibel in te stellen tussen 0 graden en -26 graden Celsius. Gebruikers kiezen dus zelf of ze meer behoefte hebben aan een nulgradenzone - bijvoorbeeld voor frisdrank of bier - of aan extra vriesruimte. Daarnaast is de Hotpoint-Ariston Quadrio met No Frost nu ook beschikbaar in uitvoeringen met energielabel A+. Bovendien is de vierdeurs koel-vriescombinatie nu ook in het wit verkrijgbaar, naast de al bestaande kleuren zwart, roestvrijstaal en antraciet.

Een expertpanel beoordeelde ruim vijfhonderd projecten uit 48 landen op aspecten als innovatie, vorm, materiaal, functies en gebruiksgemak. Daarnaast lette het vooral op de dynamiek en vitaliteit die het eigentijdse productdesign uitstraalt. Met de Good Design Awards richt het Chicago Athenaeum-Museum of Architecture and Design zich op de pioniers in industrieel design. Het museum is een van de meest prestigieuze culturele instellingen en het enige designmuseum in de Verenigde Staten. De instelling werkt samen met het European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies (in Dublin en Athene) en met de Metropolitan Arts Press. De Good Design Awards bestaan sinds 1950.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide