785
De verschillende soorten koelkasten op een rij
Gepubliceerd: 04-12-2023 Laatste update: 07-01-2024

Ben je toe aan een nieuwe koelkast? Omdat de oude het begeven heeft of deze simpelweg niet aan de verwachtingen of wensen voldoet? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een nieuw exemplaar. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod is namelijk erg groot. Er zijn heel veel verschillende soorten koelkasten verkrijgbaar.

Hoe weet je dan welke koelkast het meest geschikt is? In dit artikel nemen we elk soort onder de loep en zetten we de voor- en nadelen op een rij. Zo ontdek je al snel welke koelkast voor jou de beste optie is. 

Barkoelkast 

Barkoelkasten zijn bij de ‘gewone’ Nederlander iets minder bekend. We zien ze vooral terug in de horeca. Hierbij worden ze onder de bar geplaatst om drankjes tentoon te stellen en het voor de barmedewerkers gemakkelijker te maken om snel gekoelde drankjes te serveren. Maar wist je dat een barkoelkast ook in huis geplaatst kan worden? 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een heuse bar in huis te plaatsen. In de keuken of zelfs op een geheel andere plek. Om zo een fijne plek voor jezelf en familie en vrienden te creëren. Een barkoelkast van Horeca Gemak mag dan niet ontbreken. Dit maakt de gehele sfeer compleet. 

Amerikaanse koelkast 

De Amerikaanse koelkast is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in ons land. Kenmerkend voor deze koelkast is vooral de grootte. Hierdoor is het een uitstekende koelkast voor grotere gezinnen of voor mensen die heel graag koken en dus altijd veel ingrediënten in huis hebben. Ook zitten er vaak andere luxe functies op de koelkast. Bijvoorbeeld een machine om ijsblokjes te maken of ijskoud water te serveren, een digitaal bedieningspaneel, een extra luxe design en mooie handgrepen. 

Wees je er wel van bewust dat een Amerikaanse koelkast over het algemeen minder energiezuinig is dan andere koelkasten. Wel hebben ze een mooi design en vaak extra leuke snufjes. Vraag jezelf dus af wat jij belangrijker vindt. 

Koel-vriescombinatie 

Veel keukens worden standaard uitgerust met een koel-vriescombinatie. Dit is een koelkast die tevens een vriesgedeelte bevat. Het voordeel hiervan is dat je aan één apparaat voldoende hebt. Je hoeft dus in principe niet ook nog een losse vriezer te kopen. Houd er wel rekening mee dat het vriesvak meestal niet al te groot is. Voor grote gezinnen kan dit dus dan ook al snel te klein zijn. Om nog maar te zwijgen over het feit dat dit dus ook ruimte in beslag neemt, wat anders als koeling gebruikt zou kunnen worden. Een koel-vriescombinatie is dan ook vooral geschikt voor kleinere gezinnen. 

Dubbeldeurskoelkasten 

Dubbeldeurskoelkasten zijn eigenlijk vergelijkbaar met de koel-vriescombinatie. Er is enkel sprake van een andere indeling. Bij deze koelkasten zien we namelijk dat het koelgedeelte onder zit en het vriesgedeelte boven. Hierdoor is er meestal meer een relatief klein vriesgedeelte aanwezig, maar is er wel ruim voldoende plek voor gekoelde producten. Dit kan dus een goed alternatief zijn als je de vriezer zelf weinig gebruikt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide