2345
Piet Boon & Solidfloor
Gepubliceerd: 18-08-2012 Laatste update: 27-04-2017

Europees leverancier van houten vloeren en Nederlands toonaangevend designer gaan samenwerking aan

Solidfloor, Europees merk van houten vloeren en Nederlands toonaangevend designer Piet Boon introduceren een bijzondere collectie houten vloeren. Beide partijen zijn zeer verheugd met de samenwerking en zijn erg trots op de met zorg ontwikkelde decoren. Pure, natuurlijke materialen, unieke patronen en harmonie met een authentiek natuurlijk kleurpalet zijn kenmerken van deze stijlvolle collectie. De Piet Boon collectie is vanaf juni dit jaar verkrijgbaar bij de geselecteerde parketspeciaalzaken.

Samenwerking
Een consistent en herkenbaar element van elk Piet Boon design is een oprechte liefde voor originaliteit, stijlvolle eenvoud, bescheiden en toch zelfbewust. Deze filosofie sluit perfect aan bij het houten vloeren concept van Solidfloor. "Het was een zeer intensief en leuk proces. Piet Boon heeft een voorliefde voor natuurlijke, pure materialen en een ingetogen kleurgebruik, dit waren dan ook de voorwaarden waar de vloeren aan moesten voldoen" aldus Marc Brunnekreeft, Product Group Manager van Solidfloor. "Wij zijn erg trots op de samenwerking en natuurlijk op de uiteindelijke collectie. Het kleurgebruik, mooie legpatronen en de hoge kwaliteit geeft de collectie een herkenbaar Piet Boon karakter en is absoluut een meerwaarde voor iedere woning". "Onze samenwerking is een afspiegeling van wederzijdse toewijding voor het leveren van perfectie en aandacht voor detail" aldus Piet Boon. "De uitdaging was om een stijlvolle en pure collectie te ontwikkelen die perfect aansluit bij de wensen en behoeftes van de hedendaagse woonconsument en dat is met de collectie perfect gelukt".

Piet Boon . flooring by Solidfloor
De ontworpen collectie is opgebouwd uit vijf verschillende dessins welke beschikbaar zijn in een mix van zeven natuurlijke en aardse kleuren. De opbouw begint met een "eenvoudige" lange en brede plank. Dan is er de French Floor, een serie welke bestaat uit planken van drie wisselende breedtes. Design nummer drie is de Linear Style, welke bijzondere lineaire patronen creëert op een vloer. Hierna volgt de vloer in een visgraatpatroon. Deze serie is zeer bijzonder vanwege de lange en brede delen, dit design wordt dan ook whale bone genoemd. Tenslotte is er een heel bijzondere Mosaïc-tegel welke een zeer bijzondere allure aan de vloer geeft.

Solidfloor
Solidfloor is al jarenlang een toonaangevend Europees merk met een uitgebreide collectie hoogwaardige houten vloeren en bijpassende accessoires. Met haar uitgebreide en eigentijdse gamma aan duurzame houten vloeren biedt Solidfloor interieuroplossingen voor elke smaak, stijl en wens. De collecties van Solidfloor lopen uiteen van klassiek tot modern. Houten vloeren van Solidfloor kenmerken zich door een duurzame kwaliteit. Niet voor niets geeft Solidfloor 25 jaar garantie op haar producten. Een actief uitgebreid partnernetwerk verkoopt Solidfloor in meer dan 30 Europese landen.

Piet Boon
Piet Boon is een van Nederlands meest toonaangevende designers. Van ontwerpen voor particuliere woningen tot totale interieurs voor de projectenmarkt. Zoals het ontwerpen van een Beachhouse op Bonaire tot het spraakmakende en veel gepubliceerde appartement in New York. Samen met zijn vrouw Karin inspireren en geven zij leiding aan een dynamisch en ervaren team van designers, architecten, stylisten, product designers dat verantwoordelijk is voor een breed scala aan projecten. Kenmerkend voor de stijl is het combineren van functioneel, tijdloos en comfortabel design en natuurlijke materialen met aandacht voor bijzondere, verfijnde details.

De bouwonderneming heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een internationale designstudio en een internationaal luxury brand met een wereldwijd portfolio van private en corporate klanten in 46 landen.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide