1515
In deze ruimtes kun je een gietvloer laten leggen

Je ziet de gietvloer steeds vaker terugkomen bij veel woningen en ook in meerdere ruimtes. Want, een gietvloer staat niet alleen prachtig in de woonkamer, maar je kunt deze ook in andere ruimtes laten plaatsen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de badkamer of in de tuin? Het hoeft echt geen enorme investering te zijn.

De prijs gietvloer ligt volledig aan welke ruimte je kiest en hoeveel vierkante meter de ruimte bevat. We geven je graag wat opties ter inspiratie. 

In de woonkamer

Wanneer een gietvloer in huis gelegd wordt, zie je dat dit meestal in de woonkamer gedaan wordt. Het oogt strak, je kunt veel meters pakken en het vergt na het leggen weinig onderhoud. Daarnaast heb je veel opties wat betreft kleuren, zodat je het helemaal kunt personaliseren. Ideaal voor in de woonkamer dus. Waar je de gietvloer ook laat plaatsen, zorg altijd dat het door een gietvloer specialist wordt gedaan. Zo weet je zeker dat de vloer zo netjes en strak mogelijk gelegd wordt en dat hij zo lang mogelijk meegaat.

In de badkamer

Je leest het goed, je kunt een gietvloer ook prima in de badkamer laten leggen. Let wel op, want niet elke variant van deze vloer gaat hier goed mee om. Het gaat in het geval van de badkamer natuurlijk om een vochtige ruimte, waardoor je met een speciaal materiaal moet werken. Het moet namelijk niet alleen waterdicht, maar ook waterafstotend zijn, zodat het water of het vocht er niet intrekt. Het voordeel van een gietvloer in de badkamer is dat er geen kiertjes zijn, waardoor het ontzettend makkelijk schoon te houden is. Je hoeft namelijk niet bang te zijn voor schimmel of vuil in de kiertjes.

In de tuin

Een gietvloer in de tuin klinkt misschien een beetje gek, maar als je er over nadenkt is het juist heel logisch. Je kunt hier bijvoorbeeld een fantastisch terras mee creëren, waardoor je de woonkamer kunt verlengen naar buiten! Je zult hiermee wel rekening moeten houden met de weersomstandigheden, want de gietvloer mag tijdens het aanbrengen en drogen absoluut geen druppel regenwater opvangen. Om deze reden kun je het terras dus beter in de zomer laten aanleggen, zodat je de minste kans op beschadigingen hebt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners