1542
Tips bij het kopen van een gietvloer
Gepubliceerd: 02-06-2021

Een gietvloer wordt ten onrechte nog wel eens verward met een betonvloer. Niet zo verwonderlijk overigens, want de vloeren hebben gewoon sterke gelijkenissen. Toch bestaat er wel degelijk heel veel verschil tussen beide vloeren. De gietvloer is geschikt voor thuis maar zeker ook geschikt voor bedrijven, helemaal als je kiest voor een vloercoating.

Sterke gelijkenis met een betonvloer, toch zijn er grote verschillen

Eerst maar eens de gelijkenis met een betonvloer. Een betonvloer is harder en sterker en allesbehalve flexibel. Als afgewerkte vloer is een betonvloer om die redenen veel minder geschikt. Het is niet comfortabel en vaak niet goed bestand tegen temperatuurwisselingen. Bij dergelijke schommelingen wil beton nog wel eens gaan scheuren. Een gietvloer is een sterke en flexibele vloer. De vloer is minder hard dan de betonvloer. De vloer voelt aangenamer en kan wel tegen temperatuurschommelingen. De gietvloer zal in elk geval niet scheuren, een duidelijk verschil met de betonvloer.

Onderhoudsvriendelijke en eigentijdse vloer

Kiezen voor een gietvloer is kiezen voor een onderhoudsvriendelijke en eigentijdse vloer. De vloer is bovendien leverbaar in heel erg veel verschillende kleuren. Je kunt een gietvloer zeker kindvriendelijk noemen. Heb je kinderen, dan weet je dat een vloer sneller vuil kan worden. Omdat een gietvloer echter naadloos is, kan geen vuil tussen de voegen ontstaan. Daardoor kun je de vloer steeds gemakkelijk schoon houden. Aan een stofzuiger en een dweil heb je al genoeg om steeds over een schone en hygiënische vloer te beschikken.

inspiratiebrochures1.png

De vloer is hypoallergeen en stoot pollen en stof af

Een ander voordeel van een gietvloer is dat het hypoallergeen is. Ben jij iemand die allergisch is voor huisstofmijt of heb je hooikoorts, dan kan gerust gesteld worden dat een gietvloer een perfecte vloer is. Pollen en stof worden door de vloer afgestoten. Het feit dat de vloer bijzonder hygiënisch is, maakt het ook voor bedrijven voor wie dit belangrijk is een erg gewilde vloer. Denk maar eens aan de voedingsmiddelenindustrie bijvoorbeeld.

Vloercoating en de vele toepassingsmogelijkheden

Bedrijfsmatig wordt vaak gebruik gemaakt van vloercoating. Je ziet dit steeds vaker terug in winkels, kantoren, magazijnen, garages en productieruimtes. Het feit dat de vloer naadloos en slijtvast is, maakt het zeer geschikt voor deze toepassingen. Bovendien is de vloer chemicaliënbestendig en van epoxy. Vloercoating heb je in duizenden verschillende kleuren en een dergelijke vloer is slechts tussen de 0,2 en 0,5 millimeter dik.

Lust voor het oog en buitengewoon praktisch

Bovenal is een gietvloer toch vooral een vloer die een lust voor het oog is. De vloer combineert dit met verschillende praktische eigenschappen. Het is zeer onderhoudsvriendelijk en waterdicht. Bovendien is de vloer UV-bestendig en kleurvast. Nog een voordeel van deze vloer is dat het in elke ruimte toegepast kan worden. Het staat prima in de slaap- en badkamer, maar even goed in de woonkamer en keuken. De gietvloer is comfortabel, zacht en warm. En dus is de conclusie gerechtvaardigd dat de gietvloer een heel bijzondere vloer is en is de opmars van deze vloer gemakkelijk uit te leggen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide