1320
Gietvloer: de onbetwiste designtopper voor wonen en werken
Gepubliceerd: 12-03-2021 Laatste update: 13-03-2021

Niet voor niets zijn gietvloeren een geliefde keuze voor wonen en werken. De strakke, naadloze aanbreng versterkt het karakter van elk interieur en elke stijl. Het design van gietvloeren is volledig aanpasbaar naar je sfeerwensen en gebruiksbehoeften. Wat zijn de mogelijkheden op dit gebied?

Lovely looks

Met gietvloeren creëer je de ambiance die je voor ogen hebt: van rustgevend en warm tot uitgesproken expressief. Qua kleurkeuze kun je werkelijk alle kanten op. Naast de mogelijkheden vooregale kleurafwerkingen zijn er zeer verrassende vloerconcepten te realiseren door juistte variëren met meerdere kleuren. Veelvoorkomende uitvoeringen zijn:

  • Betonlook. Door tijdens het applicatieproces twee aangrenzende kleuren te mengen, ontstaat een levendig en prachtig gemêleerd effect dat veel wegheeft van natuurlijk beton;
  • Marmerlook. Gietvloeren zijn uitvoerbaar in dezelfdediverse kleuruitvoeringen als waarin marmervloeren veelal worden opgeleverd, zoals gemêleerd wit, bruin, groen of terracotta. Niet van echt te onderscheiden;
  • Terrazzolook. Naast het mengen van kleurpigmenten tijdens de applicatie, is het ook mogelijk de vloer in te strooien met granulaatsteentjes. Hiermee haal je het buitengevoel in al zijn ongereptheid naar binnen.

Vigorous vibes

Ook op het gebied van tastgehoor en warmte-perceptie maken gietvloeren het verschil. Het type gietvloer definieert de gebruikerservaring:

  • Een cementgebonden gietvloerheeft een steenachtige uitstraling. De vloer is oersterk, heeft de robuustheid en hardheid van een tegelvloer en is uitvoerbaar met vloerverwarming;
  • Een kunststof gietvloerheeft de elasticiteit van een vinylvloer, is enigszins veerkrachtig en biedt daarom van nature veel loopcomfort. Dit type vloer voelt iets warmer aan dan de cementgebonden variant en is eveneens uitvoerbaar met vloerverwarming.

Een designgietvloer voor elk interieur

Of je nu op zoek bent naar een designgietvloer voor particulier of zakelijk gebruik: de vloer trekt altijd de aandacht. TREU interior specials helpt je graag bij het selecteren van een hoogwaardige gietvloer die perfect is afgestemd op je woon- en comfortbehoeften.

Voor meer informatie: www.treuinteriorspecials.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide