1034
De hit onder vloeren? Dat is in beton gegoten!
Gepubliceerd: 13-04-2023

We hebben het hier al vaker over de ontwikkelingen op het gebied van vloeren gehad, en dat is ook niet zo vreemd. De ene trend wordt snel opgevolgd door de andere. Van laminaat tot pvc en van tapijt tot marmoleum. We hebben ze allemaal gezien en we vinden overal iets van. Maar welke trend vinden we momenteel écht helemaal super? Wij verklappen jou waar wij graag met de voetjes van de vloer gaan.

Wat is dé vloertrend van het moment?

Tromgeroffel; de betonlook vloer! De betonvloer is een nieuwe soort vloer die we kennen vanuit industriële omgevingen. Maar sinds een aantal jaren wordt deze ook volop gebruikt binnenhuis. Deze woonbeton vloer is niet alleen geschikt voor interieurs binnen de woonstijl industrieel, ze passen tegenwoordig écht in ieder interieur.

Waarom past de betonvloer altijd?

De vloer die een betonlook heeft is er in twee varianten. De zogenoemde gietvloer en je hebt een vloer van woonbeton. Beide hebben uiteraard de betonlook uitstraling, en ze zijn ook in allerlei andere kleuren en patronen te krijgen. Daarmee past er altijd wel één binnen jouw stijl.

inspiratiebrochures1.png

Wat betreft de betonlook kunnen we dus een onderscheid maken tussen enerzijds de vloeren van echt woonbeton en anderzijds de kunststoffen variant hierop, wat vaak de gietvloer wordt genoemd. Woonbeton is echt een vloer van microcement, het is een aanrader om eens te kijken naar zo’n woonbeton vloer van PUUR! Concrete. Een stukje vakmanschap wat garant staat voor jarenlang plezier. Het is namelijk watervast, krasbestendig, ijzersterk én te maken in iedere kleur. En de andere optie, de gietvloer? Die is gemaakt van het kuntsstoffen PU (Polyurethaan) en is ook een goede optie.

Zit deze vloer als gegoten?

Naast de vloer van woonbeton zijn er tegenwoordig dus ook nog andere gietvloeren verkrijgbaar die gemaakt zijn van een ander materiaal. Deze zijn dan gemaakt van een kunststof en daarmee wat elastischer. Dit product kan gemengd worden in iedere kleur die jij wilt. Kijk ook eens naar de meerkleurige optie, waarmee je een echte betonlook kunt creëren. Deze soorten vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming, ze geleiden de warmte namelijk perfect.

Echte woonbeton vloer of betonlook gietvloer?

Wat zijn de verschillen tussen de opties? Allereerst de prijs. De elastische gietvloer is wat vriendelijker geprijsd dan de vloer van echt woonbeton. Ook is die laatste harder en kan daarmee iets beter tegen een stootje. De gietvloer is elastischer en komt dan weer minder hard aan wanneer kleine kinderen vallen.

Kortom, beide vloeren kennen voor- en nadelen maar allebei zijn ze prachtig! Het is ook nog eens een vloer waar je wel wat aan uit kunt geven qua budget, het staat namelijk garant voor vele jaren woonplezier!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide