1968
Scholtes ovens
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Scholtès wint twee Good Design Awards. Dit zijn de langstlopende internationale awards op designgebied. Scholtès ontvangt de awards voor de Big Capacity-oven en de Jewel-afzuigkap, beide in de S Collection. Deze producten representeren de juiste balans tussen professionaliteit, elegantie en hoge technologische standaarden. Dit wordt gecombineerd met de juiste materiaalkeuze, functionaliteit zonder compromissen en een krachtig ontwerp. De Good Design Awards zijn in 1950 in het leven geroepen door Eero Saarinen, Charles en Ray Eames en Edgar Kaufman Jr. en worden ondersteund door het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design.

De Big Capacity-oven heeft een capaciteit van zeventig liter en levert maximale prestaties ondanks zijn standaardbreedte van zestig centimeter. Bijzonder aan de oven is, dat deze is in te delen in twee compartimenten met gescheiden temperaturen. Het temperatuurverschil is maximaal honderd graden Celsius. Zo ontstaat een 4-in-1-oven. Hierdoor is het mogelijk gebruik te maken van een kleine oven boven, grote oven onder, totale oven met gescheiden temperatuur en een totale oven van zeventig liter met koken op vier niveaus. De R&D-afdeling van Scholtès heeft dit bereikt zonder dat dit ten koste ging van het design. Scholtès levert de innovatieve oven in twee varianten: een professionele in roestvrij staal en een subtiele variant, uitgevoerd in glas.

De S-afzuigkap heeft hetzelfde krachtige en tegelijkertijd subtiele design, is vervaardigd uit materialen van hoge kwaliteit en omvat innovatieve technologie. Consumenten profiteren hierdoor van maximale zuigkracht, een gezondere omgeving, schonere lucht en extreem onderhoudsgemak. Zelfs op lage snelheden presteert de afzuigkap goed. De bediening is uiterst eenvoudig met het Touch Sensor-systeem.

Modulariteit en flexibiliteit in een cleane en eenvoudige stijl maken van de Scholtès S lijn dé standaard in luxe keukenapparatuur. Roestvrij stalen oppervlakken en geavanceerde programmas zorgen ervoor dat de apparaten in deze lijn solide en betrouwbaar zijn. De combinatie van innovatie, stijl en hoge kwaliteit overtuigden de jury om de 2010 Good Design Award tweemaal toe te kennen aan Scholtès. Eerder ontving het bedrijf de 2008 Good Design Award voor de Multiplo-kookapparatuur in de categorie Keuken. Daarnaast werd de Multiplo opgenomen in de 2009 ADI Design Index op basis van de ADI Design-vermelding. Dit was een belangrijke stap richting de toetreding tot het selectieproces voor de Premio Compasso DOro.

De 2010 Good Design Awards ontving inschrijvingen van 48 landen in de gehele wereld en de jury selecteerde vijfhonderd producten die zich op designgebied onderscheiden. De S Big Capacity-oven en de S Jewel-afzuigkap werden gerangschikt onder de meest innovatieve en best ontworpen producten van het jaar en ontvingen daarom de prestigieuze award van het Chicago Athenaeum.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide