5894
Een warmhoudlade
Gepubliceerd: 21-08-2017 Laatste update: 02-12-2017

Echt uitgebreid koken is vaak een enorme uitdaging: hoe kunt u de gerechten tot aan het serveren goed warm houden? En hoe voorkomt u dat het eten snel afkoelt op het bord? De comfortabele oplossing: warmhoudlades (ook wel serviesverwarmers genoemd) die uw servies van te voren verwarmen.

Wat is een serviesverwarmer?
Een warmhoudlade is een extra lade die u kunt laten plaatsen onder uw oven. De warmhoudlade zorgt ervoor dat de borden op de juiste temperatuur komen en blijven. Gemiddeld past er voor zes personen aan servies in een warmhoudlade, maar er zijn ook grotere te verkrijgen zoals die van Gaggenau die ruimte biedt voor 12 couverts. In een serviesverwarmer kunt u ook ander servies opwarmen zoals bekers of glazen. Serviesverwarmers vinden we ook wel ingebouwd onder de koffiemachine. Daarmee houdt u ook de koffiekopjes goed op temperatuur. Zo kunt u langer van uw koffie genieten.
Een ventilatiesysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte waardoor de borden gelijkmatig warm worden. Voor het geval dat u vergeet om uw servies weer tijdig uit de warmhoudlade te halen, kunt u checken of uw warmhoudlade is uitgerust met een veiligheidsfunctie. Wanneer uw warmhoudlade is voorzien van een timer schakelt deze uw apparaat na maximaal vier uur uit.
Sommige warmhoudlades beschikken over een anti-slipmat, een handig hulpmiddel om te voorkomen dat uw servies door de lade schuift bij het openen en sluiten.

De voordelen van een serviesverwarmer
Het voordeel van een serviesverwarmer of warmhoudlade is, dat uw gerechten langer warm blijven omdat de warmte niet direct in het koude bord trekt. Ook kunt u probleemloos meerdere gangen tegelijk bereiden. De warmhoudlade zorgt er wel voor dat de gerechten tot het moment van opdienen op temperatuur blijven zonder dat het doorgaart, verkleurt of de smaak achteruit gaat. Zo hoef je minder precies te plannen om alle afzonderlijke gerechten warm op tafel te krijgen.
Een ander voordeel is dat buiten het verwarmen van het servies er vaak de mogelijkheid is om gerechten te ontdooien of om deeg te laten rijzen. Meestal ligt de in te stellen temperatuur tussen de 30 en de 80 graden.

De twee nadelen
De serviesverwarmer kent maar twee nadelen. Het eerste nadeel is dat een serviesverwarmer ruimte kost in uw keuken. Het tweede nadeel is dat ze niet goedkoop zijn. Het is weer een apparaat extra dat u moet aanschaffen. Maar, als deze nadelen voor u geen punt zijn, dan is het een stap vooruit naar voortreffelijk en zorgeloos koken!

Meer dan alleen serviesverwarmer
Sommige serviesverwarmers doen meer dan alleen kopjes en borden verwarmen. Ze worden ook gebruikt worden om op een zeer lage temperatuur vlees te garen. Dit komt ten goede aan de smaak en malsheid van het vlees want nagenoeg alle aroma's en voedingsstoffen blijven behouden. Het langzame koken op lage temperatuur is een ontspannen manier van koken, omdat het proces niet telkens gecontroleerd hoeft te worden. Hierdoor kunt u andere voorbereidingen zonder tijdsdruk uitvoeren. De rusttijd die anders noodzakelijk is na de bereiding van het vlees, komt ook te vervallen, omdat de vleessappen al gelijkmatig verdeeld zijn. U kunt het dus direct aansnijden.
Zoekt u naar lades die zowel servies verwarmen, gerechten op temperatuur houden en met de functie slow-cooking? Miele biedt ze, maar Samsung bijvoorbeeld ook onder de naam ‘Ovenlade’.

Meer weten over de mogelijkheden van een warmhoudlade of wilt u er één aanschaffen bij een betrouwbare landelijke keukenspecialist? Bezoek dan één van de showrooms van DB KeukenGroep.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide