De nieuwe éénhendel mengkraan Pivot van Dornbracht is speciaal ontwikkeld voor toepassing op een kookeiland. Pivot verenigt hoogwaardige esthetiek met praktische functionaliteit. Het bijzonder lange overstek van het 55 cm grote zwenkbereik maakt een 360° actieradius mogelijk en komt tegemoet aan maximale flexibiliteits- en comforteisen in de keuken.

Een spoelbak, kraan en afzuigkap die door hun vloeiende, ronde hoeken en vormen in iedere keukenstijl passen: dat is de nieuwe Sinos-lijn van Franke Kitchen Systems. De keukenproducent presenteert de Sinos aan het Nederlandse publiek tijdens de Woonbeurs, die vandaag van start is gegaan in Amsterdam.

Met het ontwerp van de Sinos-lijn gaat Franke in tegen de minimalistische keukentrend van de afgelopen jaren waarbij strakke lijnen hoogtij vierden. De kraan is beschikbaar met een vaste of uitrekbare uitloop en in een chromen en een roestvrijstalen uitvoering verkrijgbaar. De afzuigkap is uitgevoerd met wit of zwart glas. Bij de spoelbak kan ervoor gekozen worden voor een enkele of anderhalve spoelbak met afdruip of een dubbele spoelbak.

Accessoires
Er is ook een zeeppompje in de Sinos-stijl beschikbaar. Bovendien zijn er diverse accessoires van Franke verkrijgbaar die mooi passen bij de stijl en uitstraling van de Sinos-lijn. Zo kan de keukencollectie gecompleteerd worden met een afdruiprek, snijplank of rolmat.

“De Sinos-lijn is geschikt voor kookliefhebbers die houden van een wat ronder design in plaats van de strakke lijnen die de laatste jaren populair waren. Met de toevoeging van de Sinos-lijn aan ons assortiment heeft de klant een nog ruimere keuze,” zegt Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland. “We kijken ernaar uit onze nieuwe producten aan het Nederlandse publiek voor te stellen tijdens de Woonbeurs en zijn erg benieuwd naar de reacties.”

De kraan is niet alleen het meest gebruikte apparaat in de keuken, maar brengt ook ons belangrijkste levensmiddel in de keuken: water. Reden genoeg om aan de keuze van de kraan extra aandacht te besteden. Ook wil de moderne woonconsument niet teveel betalen voor kwaliteit en design. Kraan- en douchespecialist Hansgrohe breidt haar aantrekkelijk geprijsde kranenserie Focus uit met twee nieuwe modellen. Voor het eerst is er een Focus keukenkraan met een uittrekbare vuistdouche met twee straalsoorten op de markt. Deze is ideaal voor prijsbewuste gebruikers of voor renovatie van bestaande keukens waar extra functionaliteit gewenst is.

Intelligente functies, nieuw design en ergonomisch comfort: nieuwe Metris keukenmengkranen van Hansgrohe

Was men vroeger al blij als er water uit de kraan kwam, tegenwoordig moet een keukenkraan aan heel veel eisen voldoen. Naast koud water moet de kraan ook warm of zelfs kokend water leveren, de uitloop moet hoog genoeg zitten om een emmer of vaas te kunnen vullen en het oog wil ook wat. De klassieke, sierlijke keukenmengkraan Osier van Damixa heeft daarnaast nog een handigheidje; een uittrekbare uitloop.

Handig bij dubbele gootsteen

Door aan het uiteinde van de uitloop van de kraan te trekken, wordt er een 50 cm lange slang zichtbaar, die het mogelijk maakt de uitloop in alle richtingen te trekken. Een contragewicht zorgt ervoor dat de uitloop weer op de plaats terugvalt na gebruik. De uittrekbare uitloop is handig wanneer men bijvoorbeeld de gootsteen schoon wil maken of groente wil afspoelen, en bij een dubbele gootsteen zijn beide spoelbakken gemakkelijk bereikbaar.

Keukenkraan of douche?

Osier met uittrekfunctie is er met twee verschillende uitlopen, een zogenoemde C-uitloop en een L-uitloop. De klassieke C-uitloop heeft een uittrekbare perlator en de mogelijkheid om de waterstraal te veranderen in een douche door op een discreet knopje te drukken. Na het sluiten van de kraan schakelt hij automatisch terug naar een gewone straal. De L-uitloop heeft hetzelfde systeem, maar zonder omstelknop voor sproeien. Foto: Damixa
Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Snel koud, warm of kokend water uit één kraan
Inventum introduceert veiligste kookkraan: AquaSpot Alessio 3-in-1

Inventum introduceert de 3-in-1 kookkraan AquaSpot Alessio. Met kindveilige tiptoetsbediening. De nieuwe kookkraan schakelt snel tussen koud, warm en kokend water. Met één druk op de knop krijg je direct kokend water, wanneer je de knop loslaat stopt het water direct. De one touch panvulfunctie is ook erg handig.

De boiler is gemaakt van titaan voor een puur zuivere smaak. De kraan is voorzien van het IntelliProtect-systeem en daardoor de veiligste kookkraan van dit moment. De nieuwe kookkraan bespaart drinkwater en wachttijd en is energiezuiniger dan een gewone waterkoker.

Design
De Inventum AquaSpot is uitgevoerd met een zwarte soft touch drukknop. Innovatief en erg mooi. Zowel de AquaSpot kookkraan als de boiler hebben een opvallend design dat past bij een moderne keuken. Voor dit ontwerp tekende de internationaal bekroonde topdesigner Mathis Heller van WeLL Design.

IntelliProtect
Kokend water uit de kraan is ideaal, maar het kan risico’s geven bij een moment van onachtzaamheid of bij gebruik door kinderen. Daarom heeft Inventum een uniek en gepatenteerd veiligheidssysteem ontwikkeld: IntelliProtect.

Met dit systeem is het veiligheidsniveau van de AquaSpot instelbaar. Er is keuze uit drie veiligheidsniveaus: één, twee of drie keer drukken en de toets ingedrukt houden om het kokend water te laten stromen. Laat je de toets los, dan stopt het water direct met stromen. Er is dus altijd een bewuste combinatie vereist om veiligheid te kunnen bieden. Met de 3-in-1 AquaSpot kookkraan schakel je veilig en snel van koud naar kokend water. De AquaSpot heeft voor deze innovatie een GIO award ergonomie gewonnen. Door het druksysteem is het bedienen van de kraan een stuk eenvoudiger en minder inspannend.

Panvulfunctie
Bijzonder is ook de panvulfunctie. Zodra deze functie bewust wordt geactiveerd, blijft het kokend water continu stromen nadat de drukknop op de kraan 10 seconden is vastgehouden. Eén druk op de knop en de waterstroom stopt weer. Zowel de veiligheidsniveaus als de panvulfunctie zijn eenvoudig instelbaar met een keuzetoets op het front van de boiler. De LED-lampjes op de boiler geven duidelijk aan welke functie je hebt gekozen en geactiveerd.

Informatie
De Inventum 3-in-1 kookkraan AquaSpot Alessio wordt geleverd inclusief titaanboiler (keuze uit 4 of 8 liter). De AquaSpot is ook leverbaar als solo kookkraan, in drie designs. Ga voor meer informatie en verkooppunten naar AquaSpot.nl.

Dornbracht presenteert een nieuwe ééngreepsmengkraan in de serie Gentle. Met een hogere uitloop, een slanker kraanhuis en een kortere hendel speelt hij optimaal in op de eisen die gesteld worden aan kleine en middelgrote wastafels. De perfecte aanvulling in het ongecompliceerde design van de serie Gentle.

Slanke vorm, gemakkelijk te bedienen: de nieuwe ééngreepsmengkraan combineert natuurlijke elegantie met comfortabele functionaliteit. De ingekorte en dus handige hendel is met zijn korte sprong van 112mm bijzonder geschikt voor kleinere wastafels. Nieuw is ook de verhoogde uitloop: met een kraanhoogte van 120 mm is de nieuwe ééngreepsmengkraan ergonomisch ideaal en gemakkelijk te bedienen.

Het design pakt de ongecompliceerde, duidelijke vormentaal van Gentle op, die zich op vanzelfsprekende en elegante wijze in de architectonische context van de badkamer voegt. Gentle staat voor everyday elegance. De serie vertolkt een terughoudende elegantie die de gebruiker de hele dag door begeleidt, zonder daarbij opdringerig te werken.

Vooral het gestrekte, slanke kraanhuis van de nieuwe ééngreepsmengkraan weerspiegelt het stijlvolle, zachte karakter van de serie. Ook de nieuwe tweedelige trekstang zorgt voor een ingetogen uitstraling en past perfect bij kleine tot middelgrote wastafels. Bijpassende accessoires die design- en serieoverkoepelend toepasbaar zijn, maken de natuurlijke en zachte vormgeving van de ééngreepsmengkraan compleet.

Geen enkele keukenkraan combineert de ultieme uiting van hedendaags design met de meest ingrijpende technologische vernieuwingen als de “ZOOM” van Nobili.

De Zoom keukenkraan, ontworpen door designer Nilo Gioacchini maakt het koken en schoonmaken tot een fluitje van een cent door het uitgekiende design welke er voor zorgt dat u altijd water tot uw beschikking heeft - waar u ook bent! Vergeet het eindeloze rondjes rennen om het kookeiland. Spoel uw fruit en groenten, vul uw pannen en was uw handen, allemaal in één moeiteloze vloeibare beweging. Naast de praktische toepasbaarheid speelt ook het design een grote rol. Het minimalistische silhouet is modern en elegant, met een slanke éénhendel-bediening en een strakke , hoogglans-gepolijste chroom afwerking is de Zoom keukenkraan een fantastische aanvulling op de moderne keuken. En om het af te ronden, helpt de Zoom keukenkraan u energie besparen door het ENERGYSAVING technology systeem van Nobili waarbij bij het openen van de kraan eerst stromend koud water beschikbaar is waardoor het nodeloos aanslaan van uw boiler uitgesloten wordt. Meer informatie is beschikbaar op www.jm-trading.nl.

De meeste eisen die een eindgebruiker aan een prijsvriendelijke keukenmengkraan stelt, zijn terug te vinden in weer een nieuwe KLUDI BINGO STAR keukenmengkraan.