977
Gezonder drinkwater in huis
Gepubliceerd: 29-03-2022

Gezondheid gaat voor alles in het leven bij ons Nederlanders. Het welzijn wordt mede bepaald door de voorzieningen die we gebruiken tijdens het wonen. Denk hierbij aan het hebben van een dak boven het hoofd, verwarming en natuurlijk gezond drinkwater.

Gezond water drinken is belangrijk want ons lichaam bestaat voor maar liefst 65% uit water. Wees daarom bedacht op wat voor water je precies consumeert in huis. Water filteren in huis is een steeds groter wordend fenomeen in Nederland met als reden het ontgiften van het steeds ongezonder wordende drinkwater. Kies daarom voor gezond water drinken in huis met behulp van een waterfilter welke eenvoudig dagelijks gebruikt kan worden voor vele doeleinden.

Wat levert gezond drinkwater in huis op?

Waterkwaliteit heeft een grote impact op ons welzijn. De waterleidingbedrijven doen hun uiterste best om ons te voorzien van gezond drinkwater. Neem het heft in eigen handen voor jouw gezondheid en levensverwachting.

Schoon drinkwater levert je voordelen op en voorkomt problemen;

  • Voorkomt medicijn en chloorresten in het drinkwater
  • Voorkomt een plastic nanodeeltje in je water
  • Minder kans op het consumeren van asbest nanodeeltjes via asbest waterleidingnetwerken
  • Voorkomt specifieke chronische ziektebeelden
  • Voorkomt het wassen van groenten en fruit met vies drinkwater
  • Voorkomen van blessures na intensief sporten door het drinken van gezonder water
  • Veel betere vitamines en voedingssupplementen opname in je lichaam

Waar kun je drinkwater in huis filteren?

Om erachter te komen waar we thuis allemaal wel niet het water uit de kraan voor gebruiken kun je jezelf de vraag stellen wat je zowel drinkt en waarvoor je het gebruikt in de praktijk. Voor het nuttigen van thee of koffie is er water benodigd. Tijdens het koken wassen we de groentes en fruit. Een kom soep bestaat voor het grootste deel uit kraanwater. Een glas limonade wordt grotendeels gevoed door drinkwater. Het maken van waterijsjes met behulp van kraanwater. Het wassen, schoonmaken en douchen niet te vergeten.

Voor wat betreft het drinkwater zijn er filters ontwikkeld die het water perfect filteren. Verkrijg heerlijk puur water dankzij speciaal ontwikkelde filtersystemen en waterkannen. Een waterkan met filter vervangt de waterkoker. Een waterfilter koffiemachine trakteert je op een verbeterde koffiesmaak en daarnaast verhoogt het de levensduur van je apparaten.

Hoe werkt een waterfilter?

Voor degene die water wil gaan filteren zonder hiervoor al te veel moeite te hoeven doen en grote investeringen te hoeven verrichten zijn waterfilters ontwikkeld. Door middel van een waterfilter haal je alle opgeloste stoffen uit het water, zodat er niks meer in de drinkwater achterblijft wat je kan schaden. Het behoudt de mineralen en haalt de vuile stoffen eruit. Dit kan met een 2-traps filter welke de actieve stoffen uit het water filtert of met een 5-traps filter welke de filtratie nog meer doorvoert. Voorkom hierdoor dat er chroom, lood of zelfs PFAS in jouw drinkwater terecht komt met als gevolg een vervuild lichaam. Een filter kan de TDS waarde (totaal opgeloste stoffen) namelijk naar 0 brengen. Het water smaakt na het filteren niet alleen beter maar bevat ook nog eens minder schadelijke stoffen. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide