684
De voordelen van een waterontkalker in je huis
Gepubliceerd: 11-01-2023

Hard water is een probleem waar veel huiseigenaren mee te maken hebben, en daar is een goede reden voor. Het kan allerlei problemen veroorzaken, van verstopte leidingen en armaturen tot kalkaanslag en vlekken op huishoudelijke apparaten en oppervlakken. Maar met de juiste waterontkalker kan je er zeker van zijn dat je huis wordt beschermd tegen kalkaanslag en de schade die het kan veroorzaken.

Nu investeren in een waterontkalker kan je op lange termijn veel tijd en geld besparen, omdat het de noodzaak van dure reparaties en onderhoud kan verminderen. Niet alleen dat, maar het kan ook een aantal andere voordelen bieden, zoals beter smakend water, verbeterde waterdruk en effectievere reiniging. In dit artikel bespreken we waarom je zou moeten investeren in een waterontkalker en de verschillende voordelen ervan.

Wat is een waterontkalker?

Een waterontkalker is een apparaat dat de kalkaanslag van hard water verwijdert en de waterkwaliteit verbetert. Kalk is een minerale aanslag die ontstaat doordat mineralen in het water, zoals calcium en magnesium, zich verbinden met de pH-waarde van het water. Het meest voorkomende probleem van hard water is kalkaanslag. Zoals de naam al aangeeft, ontstaat deze door de chemische reactie tussen calcium en bepaalde ionen in het water, zoals carbonaat en bicarbonaat. Om het water te reinigen maakt een waterontkalker gebruik van een combinatie van filtratie en chemische reiniging. Het filtert eerst het harde water en haalt de mineralen eruit die kalkaanslag veroorzaken, zoals calcium en magnesium. Daarna gebruikt het een chemisch reinigingsproces om kalkaanslag te verwijderen, inclusief de aangroei die al door filtratie is verwijderd.

Hoe werkt een waterontkalker?

Zoals hierboven al kort verteld wordt werkt een waterontharder door een combinatie van filtratie en een chemisch reinigingsproces. Het filtert eerst het harde water en verwijdert calcium en magnesium, die kalkaanslag veroorzaken. Daarna gebruikt het een chemisch reinigingsproces om kalk uit je water te verwijderen. De waterontkalker mengt een reinigingsoplossing met het water en stuurt het vervolgens door een koolstoffilter om de onzuiverheden uit de oplossing te verwijderen. De oplossing wordt vervolgens in de watertoevoer gebracht.

Voordelen van een waterontkalker

Een waterontkalker kan veel voordelen voor je huis opleveren, zoals beter smakend water, verbeterde waterdruk en effectievere reiniging. Hieronder gaan we dieper in op elk van deze voordelen.

Beter smakend water - Hard water kan leiden tot onaangenaam smakend water. Het kan ook kalkaanslag veroorzaken, wat kan leiden tot duurdere problemen, zoals verstopte leidingen. Een waterontkalker kan deze onzuiverheden uit het water verwijderen, waardoor de smaak verbetert.

Verbeterde waterdruk - Als de waterdruk laag is, kan dit worden veroorzaakt door kalkaanslag in de leidingen. Een waterontkalker kan de kalk verwijderen en de waterdruk herstellen. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide