1185
Een keukenkraan uitkiezen? Lees deze tips
Gepubliceerd: 02-03-2022

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe keukenkraan uit te kiezen? De juiste kraan en kraanonderdelen vinden kan soms best lastig zijn. Zo zijn er diverse dingen waar je over na moet denken. Wat is precies belangrijk om aan te denken voordat je een keukenkraan aanschaft? In dit artikel vertellen wij je waar je over moet nadenken als je op zoek gaat naar een keukenkraan. Lees snel verder voor meer informatie.

Denk na over de hoogte

Er zijn zowel hoge als lage kranen. Mocht je beschikken over een kleine wastafel of gootsten, dan is het beter om te kiezen voor een lage kraan. Des te hoger de kraan is, des te meer deze zal gaan spetteren. Daarom is het van belang om goed na te denken over de gewenste hoogte van de kraan.

Welke vorm wens je?

Er zijn kranen die beschikken over een ronde vorm, een L-vorm en een U-vorm. Wil je graag een moderne keuken, dan kun je het beste voor een strakke vierkante kraan kiezen. Ronde vormen zorgen er echter weer voor dat een klassiek interieur meer omhoog wordt gehaald. Bekijk ook eens deze Damixa onderdelen voor kranen.

Denk na over de kleur

Weet je al welke kleur kraan je precies wilt? Kranen zijn namelijk niet meer allemaal chroomkleurig. Er zijn tegenwoordig kranen in diverse kleuren. Denk bijvoorbeeld aan mat zwart, wit, antiek brons, nikkel, koper en rosé goud. Vooral mat zwarte kranen en koperen kranen worden veel gezien op dit moment en geven de keuken een moderne en luxueuze uitstraling.

Ga voor een goede prijs-kwaliteitverhouding

Kranen zijn voor diverse prijzen verkrijgbaar. Zo heb je goedkope kranen waar je slechts een paar tientjes voor kwijt bent en kranen die wel een paar honderd euro kosten. Welke kraan je kiest, is allereerst afhankelijk van je budget. Kies niet automatisch voor de meest goedkope kraan, maar ga na hoe vaak je de kraan per dag gebruikt. Waarschijnlijk zal dat vrij veel zijn. Als je een kraan hebt die telkens gaat druppelen, is dat zeer vervelend. Kies daarom voor een kraan met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Moet je kraan over extra’s beschikken?

Bedenk ook of je kraan over extra’s moet beschikken. Zo zijn er tegenwoordig ook speciale keukenkranen die over meerdere toepassingen beschikken. Dit zijn keukenkranen waar meteen kokend of bruisend water uit de kraan komt, zodat je geen gebruik meer hoeft te maken van een waterkoker of zelf bruiswater hoeft te kopen. Schrijf eens op waar jouw kraan allemaal over moet beschikken.

Wij wensen je veel succes met het uitzoeken van de juiste keukenkraan en kraanonderdelen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide