7587
Dé Flexa kleur van het jaar 2022 is: Bright Skies™
Gepubliceerd: 14-09-2021 Laatste update: 11-09-2021

De zon die achter de wolken vandaan komt, de eerste zonnestralen op je huid in de lente, heldere luchten boven een strakke horizon... Dat gevoel, dat is Bright Skies™! Dé kleur voor op jouw wand komend jaar. De kleur is het beste te omschrijven als een luchtige, lichtblauwe tint. Een kleur die staat voor een nieuw begin, een frisse wind, een lekkere bries. Haal met Bright Skies™ buiten een beetje naar binnen en creëer lucht.

Rust en ruimte

Bright Skies™ creëert rust en ruimte in je huis zonder te overheersen. Het weerspiegelt letterlijk en figuurlijk de grenzeloze lucht om ons heen. Ondanks dat de ondertoon blauw is, is Bright Skies™ te combineren met heel veel andere kleuren. Het biedt de perfecte basis voor een interieur anno 2022. Van zachte, neutrale tinten tot uitgesproken felle kleuren, je zult verrast zijn hoe veelzijdig Bright Skies™ is.

Flexa-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2022-Inspiration-Global-220P_kopiëren.jpg

Wereldwijd trendonderzoek

De kleur van het jaar wordt door Flexa niet zomaar benoemd, hiervoor is een wereldwijd trendonderzoek uitgevoerd door ColourFutures™ van verfproducent AkzoNobel. Uit dit onderzoek kwam een overkoepelend thema; ‘Een teug frisse lucht’. Geïnspireerd door de wereldwijde pandemie hebben we als individu de balans opgemaakt, we hebben gekeken wat er écht toe doet. De natuur, het klimaat, menselijk contact. Dat is de basis, dat geeft ons lucht.

Deze lucht haal je naar binnen met een frisse, nieuwe start. We mogen weer op pad, onze horizon verbreden maar ook thuiskomen in een oase van rust. We zijn ons meer dan ooit gaan realiseren dat een fijn huis de basis vormt van ons bestaan.

Bright Skies™ is een luchtige, lichtblauwe tint. Het staat voor optimisme, een frisse start en een open mindset.

Vier onderscheidende trends

Naast dat wij van Wonenonline Bright Skies™ prachtig vinden, zijn er meer trends bekend gemaakt die naadloos aansluiten op deze kleur. Flexa heeft dit weergegeven in vier onderscheidende trends. Door deze weer te geven op paletten kun je de tint kiezen die past bij jou en je huis.

De kleurpaletten staan voor vier trends; De veranderende rol van ons huis, de natuur als bron van alles, de troost en inspiratie die we vinden in de kunsten en tot slot empathie en openheid waar we behoefte aan hebben.

Klaar voor de kwast, af!

De vertaling van deze trends in daadwerkelijk paletten is een uitdagende klus, maar naar onze mening is Flexa hier ook dit jaar weer uitstekend in geslaagd. Meer weten over de diverse trends, lees dan snel de ander artikelen hierover. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de kwast in de hand te nemen.

Bestel Flexa verf gemakkelijk online op Bol.com

Bekijk ook de andere Flexa kleurentrends 2022

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide