2766
Taupe kleuren, altijd een goed idee!

Woontrends komen en gaan, sommigen blijven iets langer hangen dan andere, maar één kleur zien we altijd wel terug; Taupe kleuren. Het kleurenpallet wat we in onze interieurs gebruiken verandert verder zeer snel. We hebben tijden gekend dat zelfs fel oranje en gifgroen goede ideeën leken. Weet je nog?

Tegenwoordig zijn het vooral de zachtere tinten die ons terugleiden naar de natuur, zoals mosgroen en warm geel. Kleuren waar taupe weer perfect bij combineert. Maar ook de pasteltinten zijn helemaal van nu, en je raadt het al; Dit matcht top met taupe kleuren. Hoe jij deze allrounder in je interieur verwerkt? Lees snel verder.

Van het kastje naar de muur

Taupe is een kleur die lastig te omschrijven is, het is geen beige en het is geen bruin. Daarnaast zijn taupe kleuren er niet in één tint. Maar doordat de tinten allemaal wel in hetzelfde kleurenpalet zitten, combineren ze heel goed met elkaar. Je kunt de kleur daarom prima als uitgangspunt nemen voor je gehele interieur.

Van woonaccessoires in taupe kleuren tot taupe muurverf, ze kunnen prima samen in een interieur verwerkt worden. Doordat ze nooit overheersend zijn en vaak subtiel verschillen geeft het diepte in je woning.

Het effect van taupe kleuren

Het mysterie achter de populariteit van deze kleur ontrafelen is niet heel lastig. Het is namelijk een kleur die een prettig effect heeft op de sfeer en ook op jou als mens. Door zijn warme en subtiele uitstraling zijn taupe kleuren er wel, maar eigenlijk ook weer niet.

Taupe kleuren geven een interieur in de winter een knusheid waar het in de zomer juist koelte uitstraalt. Hiermee zijn wanden in taupe kleuren de perfect basis om de rest van het jaar mee aan te vullen. In de winter combineren taupe kleuren perfect met dierenvellen, wollen plaids en warme kussens. In de zomer is taupe een kleur wat juist heel goed gaat met fris linnen en katoen.

Kortom, of je nu voor een taupe wand gaat gecombineerd met een trendkleur of voor een geheel interieur in taupe kleuren. Je weet dat je voor jaren goed zit en dat je een fijne aura creëert om na een lange dag ultiem te ontspannen. Wij als interieurliefhebbers vinden taupe kleuren dan ook altijd een goed idee, doe je mee?

Lees ook:

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners