1092
Zonnepanelen bevestigen op een plat dak
Gepubliceerd: 18-05-2023 Laatste update: 17-06-2023

Het bevestigen van zonnepanelen op een plat dak kan met meerdere montagesystemen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een ballast montagesysteem of geïntegreerd montagesysteem.

Welk montagesysteem je het beste kunt kiezen, hangt af van je specifieke situatie en voorkeuren. In dit artikel geven we je vier voorbeelden van veelgebruikte systemen voor zonnepanelen plat dak montage.

Ballast montagesysteem

Om te beginnen kun je kiezen voor het ballast montagesysteem. Dit systeem maakt gebruik van gewicht om de zonnepanelen op het dak te stabiliseren. Ook worden er ballastblokken geplaatst om ervoor te zorgen dat de panelen stevig op hun plaats blijven staan. Aangezien het dak hiervoor niet of nauwelijks hoeft te worden aangepast, is het ballast montagesysteem een populaire optie. Toch is het belangrijk om de belasting op het dak van tevoren zorgvuldig te berekenen en ervoor te zorgen dat het systeem veilig genoeg is.

inspiratiebrochures1.png

Geïntegreerd montagesysteem

Ook het geïntegreerde montagesysteem is een interessante optie. Hierbij worden de zonnepanelen direct in het dakoppervlak geïntegreerd, waardoor er een esthetisch aantrekkelijke installatie ontstaat. Het dak fungeert hierbij als de drager van de zonnepanelen, waardoor er geen extra montagematerialen nodig zijn. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het dak geschikt is voor dit systeem en de waterdichtheid wordt gewaarborgd.

Verhoogd montagesysteem

Het verhoogde montagesysteem maakt gebruik van frames om de zonnepanelen iets boven het dakoppervlak te verhogen. Hierdoor kan er luchtcirculatie onder de panelen ontstaan. Dit bevordert de koeling van de panelen en draagt bij aan een hogere energieopbrengst. Ook is de installatie en het onderhoud van een verhoogd montagesysteem relatief eenvoudig te noemen. Dat komt omdat er hierbij meer ruimte is om onder de panelen te werken.

Blubase montagesysteem

Blubase, een montagesysteem voor zonnepanelen, is speciaal ontwikkeld om de installatie zo makkelijk mogelijk te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Ook wordt er bij Blubase een behoorlijke nadruk gelegd op een lange levensduur ervan. Op die manier kun je langdurig genieten van je investering.  

We kunnen concluderen dat er verschillende montagesystemen beschikbaar zijn voor het bevestigen van zonnepanelen op een plat dak. Het juiste systeem hangt af van je specifieke situatie en voorkeuren. Het ballast montagesysteem maakt gebruik van gewicht en ballastblokken om de panelen op hun plaats te houden, terwijl het geïntegreerde systeem de panelen naadloos integreert in het dakoppervlak. Het verhoogde montagesysteem zorgt voor luchtcirculatie en koeling en het Blubase montagesysteem biedt een eenvoudige installatie en lange levensduur. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide