955
EEN SLIMME METER EN ZONNEPANELEN?
Gepubliceerd: 22-03-2022

Vandaag de dag is men goed op de hoogte over hoe zonnepanelen werken. Hoe een slimme meter werkt, is een stuk onbeperkter bij het Nederlandse publiek. De slimme meter is bijna in alle woningen te vinden. U kunt de slimme meters onder andere vinden in huizen waarvan de oude meter aan vervanging toe was en in nieuwbouwwoningen en -gebouwen.

De voordelen van een slimme meter in combinatie met zonnepanelen?

Een slimme meter houdt uw energieverbruik bij. Als u een slimme meter en zonnepanelen geïnstalleerd heeft, registreert de slimme meter ook de hoeveelheid energie die u weer terug levert aan het energienetwerk. Een slimme meter maakt het mogelijk inzicht te verkrijgen in uw verbruik en terug levering. De verschillende (smartphone) apps van de energieleveranciers geven u ook inzicht in het energieverbruik. Een ander voordeel van een slimme meter is dat hij automatisch uw meterstand doorstuurt naar uw energieleverancier Een slimme meter helpt niet direct te besparen op uw energie, maar geeft u wel een goed inzicht, waar u zou kunnen besparen.

inspiratiebrochures1.png

Terugleveren stroom en salderen

Terug leveren gebeurt automatisch wanneer uw zonnepanelen energie opwekken en deze niet wordt gebruikt. Omdat u niet altijd gebruik zult maken van uw eigen energie, maar ook van die van het net, wordt er aan het eind van ieder jaar gekeken door de energiemaatschappij hoeveel energie u heeft verbruikt en hoeveel energie u heeft terug geleverd. Wanneer u meer energie heeft terug geleverd dan verbruikt, kunt u geld terugkrijgen. Dit is wel afhankelijk van uw energiemaatschappij. Een trend in opkomst is de accu voor de zonnepanelen, die uw geproduceerde energie van de zonnepanelen opslaat wanneer u dit niet gebruikt.

Vanaf 1 januari 2023 gaat er wellicht wel wat veranderen, de overheid is namelijk van plan om de salderingsregeling af te bouwen. Echter hier is zeker nog geen besluit overgenomen en het ziet ernaar uit dat de afbouw van de salderingsregeling, pas na 2023 zal ingaan. Wat er ook gaat gebeuren en daarmee een eventuele afbouw, investeren in zonnepanelen blijft en is een uitstekend idee. 

Maximaal controle en inzicht in uw energieverbruik

De meet en besturingstechniek van de door NovaVolt geplaatste zonnepanelen maakt alles in een keer inzichtelijk. Het systeem meet uw verbruik, wat u opwekt en wat er terug geleverd wordt. Indien aanwezig, ook wat er aan batterij is opgeladen en ontladen. U krijgt maximaal controle en inzicht in uw energieverbruik. Tevens kunt u dit vergelijken met de meter die in de meterkast is geplaatst. Wel zo fijn dat u ook deze meter in de gaten kunt houden.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide